Restaurant La Vie doet Amerikalei in Antwerpen herleven: 'Sommige gasten komen twee tot drie keer per week eten'

Restaurant La Vie doet Amerikalei in Antwerpen herleven: 'Sommige gasten komen twee tot drie keer per week eten'

Lekker eten, dat is het leven. Nog beter gezegd: dat is La Vie. Of toch wat het gelijknamige restaurant zelf hoog in het vaandel draagt. Chef Nick Beerlandt en maître Tim Lagrou delen naast een passie voor het goede leven in de vorm van lekker eten en genieten van dat lekker eten sinds vorig jaar ook een eigen restaurant met een Frans-Belgische menukaart. "We willen altijd een stapje verdergaan waar de meesten stoppen."

Waar het centrum van Antwerpen 's avonds al langer levendig zoemt van tevreden horecagangers, bleef het langs de andere kant van de Leien een tijdje stiller. Nu herleeft de buurt van de Amerikalei met de komst van heel wat nieuwe zaken, waaronder het Frans-Belgische restaurant La Vie. Vlak op de hoek van de straat, gelegen naast het al even nieuwe Santo, openden Nick Beerlandt en Tim Lagrou hier in september 2020 op amper vier weken tijd hun eigen restaurant. Nick Beerlandt verdiende zijn strepen onder Johan Segers en Roger van Damme. Voor Tim zijn het zijn eerste stappen in de horeca.

Puntjes op de 'i'

La VieDe basis van het restaurant is simpel: op de kaart komt wat de eigenaars zelf graag eten. Dat uit zich in een Frans-Belgische kaart met klassiekers zoals escargots en langoustines. En die klassiekers vallen duidelijk ook in de smaak bij hun gasten. "Sommige gasten keren twee tot drie keer per week terug", lacht Nick. "Dat is eigenlijk het grootste compliment dat je kan krijgen als restaurant", vult Tim aan. "Zo merk je dat de gasten je visie appreciëren en dat ze het eten kwalitatief vinden. Onlangs kwam Syrco Bakker hier eten. Daar waren we heel trots op, maar we zijn pas écht blij wanneer een gast opnieuw terugkeert. Dan weten we zeker: het zit hier goed."

Als je Nick en Tim hoort praten, zou je bijna niet denken dat hun restaurant nog maar een paar weken op volle toeren draait. Of toch opnieuw een paar weken op volle toeren draait. Vorig jaar gingen ze zeven weken open, waarna een lange verplichte vakantie volgde. "Die periode heeft ons restaurant goed gedaan", vertelt Nick. "Die eerste weken draaiden we al goed. Vrijdagen en zaterdagen zaten altijd al een week op voorhand vol. Door al die feedback hadden we tijdens de lockdown iets om mee aan de slag te gaan. Als we nu in het restaurant staan, dan voelen we dat het plaatje 100% zeker klopt." Dat beaamt ook Tim. "We konden de puntjes op de 'i' zetten en hadden de tijd om leveranciers te zoeken met wie we 100% zeker willen werken. Onze basis zit goed. Nu willen we vooral blijven evolueren. We willen altijd een stapje verdergaan waar de meesten stoppen."

Neusje van de zalm

Terwijl ze hun verhaal doen, komt één van die leveranciers net een levering verse biogroenten binnenbrengen. "PAKT levert twee keer per week hun oogst. Daardoor verandert onze garnituur bij de gerechten ook voortdurend. Bij elk vlees- of visgerecht dat we serveren, werken we voor de garnituur met wat we krijgen uit hun moestuin." Die leverancier is in eigen stad, al zochten ze naar het neusje van de zalm doorheen heel België. Dat mag je letterlijk nemen. "We krijgen alleen maar lof over onze gerookte zalm van De Zalmrokerij in Waregem. Niet zo ver daarvan halen we ook onze verse ercargots én het bier 'Dikke Jan'."

 

"We werken graag met kleine leveranciers met een passie voor hun product. Dat is waar we zelf ook voor staan. Passie voor lekker eten en voor wat we serveren."

 

"De meeste mensen vragen gewoon een Duvel bij het eten uit gewoonte", vertelt Tim. "Wanneer we hen vervolgens Dikke Jan serveren, drinken ze er meestal toch ook drie of vier van. Het valt dus zeker in de smaak. We werken liever met een beperkte kaart vol leveranciers waar we achter staan. Ook Nick bevestigt dat ze gewoon graag werken met kleine leveranciers met een passie voor hun product. "Dat is waar we zelf ook voor staan. Passie voor lekker eten en een passie voor wat we serveren. Ik sta oprecht zo graag in de keuken en we zijn graag onder de mensen. Zelf gaan we ook samen altijd heel graag uit eten. Toegegeven, momenteel is dat zowat het enige wat we nog doen in onze vrije tijd (lacht).

Onbeperkt genieten

La VieVeel tijd op overschot hebben de jonge horeca-ondernemers zeker niet. Ze doen bijna alles met twee. "We hebben nog wel een afwasser in dienst en af en toe een flexi-jobber, maar we zijn hard op zoek naar een uitbreiding van ons team voor in de zaal", licht Tim toe. "We werken standaard met maximum 16 couverts verspreid over binnen en buiten", gaat Nick verder. "Vooral ook vanuit de insteek dat we het persoonlijk willen kunnen houden. Zelf kom ik graag uit de keuken om eens dingen toe te lichten, dat gaat alleen wanneer de zaak kleinschaliger is. Toch is het soms moeilijk om het te bolwerken, daarom zijn we op zoek naar een zaalverantwoordelijke. Net zoals zowat elke andere horecazaak denk ik, maar we blijven positief."

Wat de zaak tot zo'n succes maakt? Daar vallen wel enkele factoren voor naar voor te schuiven. Om al te beginnen met de vriendelijkheid van Nick en Tim. Daarnaast maken ze alles vers in huis: van de frietjes tot de mayonaise en de garnituren. Verder tafel je ongehaast een héle avond lang in La Vie. "Wanneer je bij ons reserveert, kan je hier eigenlijk blijven zitten van 18 uur 's avonds tot middernacht. We willen dat de mensen hier rustig genieten, zonder zich op te jagen. Gewoon genieten zonder tijdsbeperking." Dat klinkt nu eens écht als La Vie.

Eiyou

La Vie maakt deel uit van Eiyou. Daarmee is de zaak vindbaar voor nieuwe gasten op een interactieve manier. Kijk voor alle info over La Vie op hun Eiyou-pagina.

Eiyou is het ideale platform om het publiek in contact te brengen met jouw zaak. Je krijgt een unieke webpagina die je via een handig en snel systeem zelf kan voorzien van de mooiste content. Zo bepaal jij het online-imago van jouw zaak. Neem snel een kijkje op Eiyou.