10 heerlijke recepten met slechts 3 ingrediënten

Koken hoeft niet altijd veel tijd en geld te kosten. Vandaag brengen wij jou maar liefst 10 recepten met slechts 3 ingrediënten!

Heb je zin om buiten te genieten van de zon, wil je de avond wat meer spenderen bij je gasten of heb je geen zin uitgebreid te koken? Ga dan aan de slag met een van deze recepten: lekker en simpel!

Champignons met pesto en kaas

Ingrediënten

250 g champignons
4 el pesto
30 g geraspte kaas

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Borstel de champignons en verwijder de steeltjes. Doe er wat pesto in en leg ze in een ovenschaal. Bestrooi ze met gemalen kaas en plaats in de oven tot de kaas mooi goudbruin en krokant is.

Courgetterolletjes met ricotta en zongedroogde tomaten

Ingrediënten

1 courgette
100 g ricotta
1 pakje zongedroogde tomaten

Bereiding

Was de courgette en snijd in dunne plakjes met een kaasschiller of mandoline. Grill de plakjes kort tot ze zacht worden. Snijd vervolgens de zongedroogde tomaten in dunne reepjes. Meng de geitenkaas met de tomaatjes en breng op smaak met oregano en peper. Voorzie per courgetteplakje een lepeltje vulling en rol op.

Paprika met ei en serrano

Ingrediënten

1 paprika
2 eieren
2 sneetjes serranoham

Bereiding

Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Bekleed elke helft met een sneetje ham en breek er vervolgens een eitje in. Kruid af met peper en zout en bak in 15-20 gaar in de oven op 180°C.

Pasta met tomatensaus

Ingrediënten

800 g gepelde tomaten uit blik
5 grote el boter
½ ui

Bereiding

Doe de tomaten (met sap), boter en de halve ui in een steelpan. Breng op smaak met peper, zout en andere kruiden naar wens en laat 45 min op een laag vuurtje sudderen. Prak de tomaten geregeld. Kook de pasta volgens de verpakking, giet af en meng onder de saus.

Groentefrietjes

Ingrediënten

1 groente naar keuze (winterpeen, courgette, paprika of zoete aardappel)
olijfolie
kruidenmengeling (peper, zout, rozemarijn, oregano, chilivlokken)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220°C en snijd frieten van de groente(n) naar keuze. Verdeel ze over een bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en breng op smaak met peper, zout en andere specerijen. Plaats ze voor ca. 30 min in de oven.

Courgetti met pesto en feta

Ingrediënten

1 courgette (of courgetti)
1 potje pesto
125 g feta

Bereiding

Snijd de courgette in tagliatelle met een mandoline en bak de slierten kort aan in olijfolie tot ze beetgaar zijn. Roer er de pesto onder, schik de courgetti op een bord en werk af met verbrokkelde feta.

Bruschetta met pompoen en geitenkaas

Ingrediënten

400 g butternut
1 stokbrood
1 potje zachte geitenkaas

Bereiding

Snijd het vruchtvlees van de pompoen in stukken, besprenkel met olijfolie en kruid af met peper en zout. Rooster voor 35 min in een oven van 200°C. Snijd ondertussen het stokbrood in schuine repen en rooster ze de laatste 5 min mee. Prak het pompoenvlees en beleg er de broodjes mee. Werk af met een lepeltje geitenkaas.

Nutellabrownies

Ingrediënten

300 g Nutella choco
100 g zelfrijzende bloem
2 eieren

Bereiding

Klop de choco met de bloem en de eieren tot een glad beslag. Doe het in een ingevette bakvorm en bak voor 15 min in een oven van 180°C. Laat afkoelen en snijd in stukjes.

Bananenpannenkoekjes met blauwe bessen

Ingrediënten

1 banaan
2 eieren
blauwe bessen of rode vruchten

Bereiding

Plet de banaan en meng met de eieren in een kom. Vet een pan in en bak kleine pannenkoekjes van het beslag. Versier ze met blauwe bessen of rode vruchten.

Pindakaaskoekjes

Ingrediënten

250 g pindakaas
200 g fijne kristalsuiker
1 ei

Bereiding

Meng alle ingrediënten in een kom tot een glad beslag en laat even rusten. Maak balletjes van het deeg en leg ze op een bakplaat. Druk ze daarna plat met een vork en bak de koekjes voor zo’n 10-12 min op 180°C.

Recepten Pasta Simpel Lunch Dessert Hapjes Eenvoudig 3 ingrediënten

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties