3 veelgemaakte fouten bij het bereiden van zalm

Zalm bereiden: het klinkt zo eenvoudig, maar voor je het weet heb je van deze prachtige vis, een onherkenbaar object gemaakt. Want we gaan vaak de mist in als het op zalm bakken aankomt. Daarom geven we je 3 veelgemaakte fouten bij het bereiden van zalm. Zodat jij wél de perfecte zalm bakt. 

De juiste zalm

Vooraleer je zelfs aan het bakken begint, is het belangrijk dat je de juiste zalm koopt. Haal het vooral op de markt of bij de visboer. Dan kun je nog wat meer van de vis zien. Let hier vooral op de kleur en vettigheid. Hoe witter de zalm, hoe vetter en dus beter om te bakken. Indien je een hele zalm vindt, dan kijk je best even naar de kieuwen. Deze horen donkerrood en glanzend te zijn.

Pekelen

Indien je verse zalm verwarmt, ontstaat er snel een witte laag op de vis. Daar is een eenvoudige oplossing voor: pekelen. Door de zalm 10 minuten in een zoutoplossing te plaatsen, zal je een beter resultaat behalen. Het zout ontbindt ook een deel van de spiervezels aan de buitenkant van de vis.

Huid eraf

Hoewel de huid niet bij iedereen in de smaal valt, fungeert het wel als een natuurlijke bescherming tussen het delicate stuk vis en de pan. Volgende keer vraag je dus of de visboer de huid er best aan laat. Om de huid zo knapperig mogelijk te bakken, heb je een ding nodig: geduld. Bak de zalm op middelhoog vuur en keer hem niet. Pas wanneer je denkt dat je bijna klaar bent, draai je een keer de filet om.

Vis Zalm Koken Tips Fouten

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties

Lees meer