3x popsicles die de zomer terug in huis halen

'Ice, ice, baby' popt spontaan op in het hoofd wanneer we buitenwandelen en de koude wind voelen blazen tijdens deze periode. Het herfstseizoen is daar en de winter lonkt, maar ondanks die ijzige temperaturen is onze honger naar ijs nog lang niet gestild. Wat dacht je van deze lekkere popsicles om op te smikkelen terwijl je binnen lekker warm ingeduffeld zit? Balans moet er zijn. Deze 3 vegan popsicles doen je meteen vergeten dat het buiten écht koud is en doen je stiekem al weer wegdromen naar zonnige dagen en zomer.

Van cakesicles tot popsicles en broodjes met ijs: ongeacht welk type zoetigheid je onze richting uitstuurt, we offeren ons graag op om een keertje te proeven. Of het nu zomer of winter is, ijs smaakt altijd en in elk recept. Nu de échte ijstemperaturen gepasseerd zijn, en het ijzige weer buiten de bovenhand neemt, beroepen we ons graag op popsicles om in onze ice cravings te voorzien. Deze 3 recepten voor popsicles nemen je terug mee naar de zomer. Want met wegdromen is niets mis, toch?

Mango chia popsicles

popsicles
The Jelly Toast

Mango is niet meer in het seizoen, maar gelukkig helpen bevroren mangostukjes jou uit de nood aan deze heerlijke vrucht én bezorgen zij jou nog de zomerse smaak tijdens de koudere seizoenen. De bevroren stukjes zijn ideaal om te gebruiken in een recept voor ijslolly's of popsicles en bezorgen het geheel de textuur die je nodig hebt. Snel klaar, lekker en zomers: all we need om de winter door te komen. 

Ingrediënten

250g bevroren mangostukjes
30 ml kokoswater
2 el chiazaad

Bereiding

Laat de mangostukjes even ontdooien en doe ze vervolgens in de blender. Giet het kokoswater erbij en mix alles tot een glad geheel.

Roer de chiazaadjes erdoor en giet het geheel in siliconen ijslolly of popsicle vormpjes. Steek in elke popsicle een houten stokje.

Schuif de vormpjes in de diepvries gedurende minstens 6 uur.

Banaan-pindakaas popsices

popsicles
The Jelly Toast

Of er een betere combinatie bestaat dan banaan en pindakaas? Waarschijnlijk niet. Of je de twee ingrediënten nu samenmengt in een warme kom havermout, bij je ochtend yoghurt doet of gewoon zo graag als snack opeet: je krijgt er nooit genoeg van. Een popsicle met het goddelijke duo kan dus zeker niet ontbreken. Goed voor een icy ontbijtje of een snelle snack. Move over iced coffee, popsicles zorgen voor de nieuwe ochtendboost.

Ingrediënten

4 bananen
3 el pindakaas
120 ml ongezoete amandelmelk
2 el agave siroop of agave nectar
2 tl cacaopoeder
maple siroop
1/2 tl vanille-extract

Bereiding

Doe alle ingrediënten samen in een blender en mix ze tot het een heel egaal en creamy geheel wordt. Proef al even om te weten te komen hoé zoet het al smaakt, dat helpt je bij de afwerking.

Giet het mengsel in siliconen popsicle of ijslolly vormpjes. Steek in elke popsicle een houten stokje.

Schuif de vormpjes in de diepvries gedurende minstens 6 uur.

Frambozen-tahini popsicles

popsicles
Feasting on Fruit

Tahini is de basis van heel wat lekkers zoals hummus, maar pairt qua smakenpalet evengoed bij zoetere recepten. Bij frambozen bijvoorbeeld, in de vorm van een ijslolly. Afgewerkt met een drizzle van chocolade en een extra romige toets door de kokosmelk is je nieuwe favoriete dessert zonder twijfel geboren. Nog een ijslolly, iemand?

Ingrediënten

250 g bevroren frambozen
4 el tahini
2 el agave siroop of agave nectar
120 ml kokosmelk
2 el kokosolie (gesmolten)
zeste van een halve sinaasappel

Voor de chocolade drizzle

40 g zwarte chocolade
halve el kokosolie

Bereiding

Laat de frambozen even ontdooien en doe ze vervolgens in de blender. Mix ze al tot een glad mengsel.

Voeg de tahini, agavesiroop, kokosmelk en de sinaasappelzeste ook toe en meng opnieuw tot een geheel.

Giet het geheel in siliconen ijslolly of popsicle vormpjes. Steek in elke popsicle een houten stokje.

Schuif de vormpjes in de diepvries gedurende minstens 4 uur.

In afwachting tot de ijslolly's klaar zijn, kan je de chocolade drizzle al voorbereiden ter afwerking. Snijd de donkere chocolade in kleine blokjes en doe ze in een mengkom. Voeg hier vervolgens de kokosolie aan toe.

Zet de kom in de microgolfoven en kijk om de 30 sec of het mengsel al gesmolten is. Let goed op dat je de chocolade niet verbrandt, want dan kan je hem niet meer gebruiken.

Wanneer je ijsjes lang genoeg in de diepvries hebben gelegen, haal je ze eruit. Leg de ijslolly's op een bordje en drizzle de chocolade erover met een lepeltje.

Stop ze opnieuw in de diepvries voor ongeveer 2 uur tot de chocolade zeker hard genoeg is.

LEES OOK: Dit uniek ijsrecept voor peperijs combineert het beste van twee smaakwerelden

Ijs Mango Frambozen Dessert Tahini Banaan Chia Pindakaas Zoetigheden Chiazaad Popsicles Ijslolly Ijslolly's

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties