5x de leukste culinaire podcasts die geen enkele foodie kan weerstaan

Als rasechte foodie krijg je ongetwijfeld nooit genoeg van eten. Letterlijk. Of het nu om een uitgebreid diner gaat met voorgerecht, hoofdgerecht én dessert of om het volgen van zoveel mogelijk culinair nieuws; wanneer het over eten gaat, ben je er graag bij. Enter de culinaire podcast! Onderweg naar het werk, tijdens het sporten of gewoon zomaar tijdens het kuisen zet je graag de volgende culinaire podcasts op.

Wat schaft de podcast

In Wat Schat de Podcast gaan culinaire liefhebbers Johan Nouwen en Jeroen Doucet in gesprek over koken, eten, uit eten gaan en culinair reizen. Om de twee weken krijg je een nieuw verhaal te horen. Die verhalen kunnen gaan over een ingrediënt, een bepaald type keuken, een kookactiviteit of een chef. De ene week gaat het over fried chicken of bouillabaisse, de andere week komt de Nederlandse sterrenchef Joris Bijdendijk aan het woord. Alle afleveringen zijn een aaneenschakeling van de lekkerste recepten, hotspot-tips én veel foodkennis.

Table manners

In Table Manners nodigt Jessie Ware verschillende celebrity's zoals Dolly Parton, Tom Jones en Dua Lipa uit voor een babbel over eten aan de eettafel. Van een lunch tot ontbijt of een diner: elke maaltijd passeert. En geen enkel onderwerp wordt geschuwd. Table Manners luistert makkelijk weg en voelt alsof je zelf aan de eettafel zit voor een hapje en een babbeltje.

Gastropod

Verwacht je aan food met een smakelijke side dish van geschiedenis in Gastropod. Co-hosts Cynthia Graber en Nicola Twilley gaan elke aflevering op zoek naar de antwoorden op verschillende culinaire vragen. Tijdens die zoektocht duiken ze in de verborgen geschiedenis en wetenschap van voeding. Is wit brood nu écht ongezonder dan bruin brood? Kan je een dessertpizza wel een pizza noemen? En welk bestek gebruik je het best wanneer? Van de tafeletiquette tot de nieuwste foodhypes of vragen die je jezelf altijd al hebt gesteld: hier kom je alles te weten.

De kookboekenclub

Een van de leukste culinaire podcasts? De Kookboekenclub! Ronald Giphart en tv-kok Danny Jansen zijn fan van kookboeken en richtten vanzelfsprekend vanuit die grote liefde daarvoor De Kookboekenclub op. Elke week nemen ze een ander kookboek onder de loep en bespreken ze de achtergrond van de boeken en de auteur, terwijl ze de maaltijden koken en proeven. Daarbij komen de nodige tips en tricks kijken om die recepten zélf klaar te maken. Culinair lekkers voor elke foodie.

The Sporkful

De tagline van The Sporkful is heel duidelijk: it's not for foodies, it's for eaters. Wie graag eet, zet dus graag deze podcast op. Elke aflevering gaat over onze relatie ten opzichte van voeding. Van een populaire food trend waar mensen voor staan aan te schuiven tot iets dat al lang in de rekken van onze supermarkt ligt. Waarom is sommig eten zo populair en andere vormen van eten helemaal niet? Dit wordt afgekruid met een portie cultuur en wetenschap. It's a sporkful information.

LEES OOK: Deze 5 podcasts mag je als culinaire liefhebber niet missen

Foodies Food Culinair Tips Voeding Weetjes Podcasts Podcast Foodie Culinaire podcast The sporkful Table manners Gastropod Wat schaft de podcast De kookboekenclub

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties