Amsterdams café veilt eerste biertje: 'Het hoogste bod bedraagt tot nu toe al € 400'

De horeca heropent in Nederland iets eerder dan bij ons. Komende woensdag kunnen de Nederlanders na enkele maanden weer genieten van een drankje op een terras. Café Brandon uit Amsterdam viert die heropening met een indrukwekkende actie: het allereerste biertje dat ze woensdag gaan tappen, wordt geveild. 

De heropening van de terrassen voelt zowel in België als in Nederland bijna aan als een nationale feestdag. De meeste restaurants en bars zijn voor de komende weken al volgeboekt en verwachten een heuse stormloop. Iedereen moet en zal op de eerste dag aanwezig zijn. Sommigen gaan zelfs zo ver dat ze bereid zijn om een heuse som geld neer te dokken om het allereerste biertje van de tap te kunnen bemachtigen. Dat blijkt nu uit de actie van Café Brandon in Amsterdam. Het café liet op hun Instagrampagina weten dat ze hun allereerste Vaasje (Amsterdams bier) zullen veilen. Hiermee willen ze een historisch moment maken van de langverwachte heropening.

Bier voor het goede doel

Dat eerste biertje wordt niet zomaar geveild. De opbrengst gaat rechtstreeks naar Stichting KiKa, een organisatie die onderzoeken naar kinderkanker financiert. Geïnteresseerden kunnen bieden tot woensdag 10:00 uur, net voordat het café officieel de deuren opent om 12:00 uur. Het hoogste bod bedraagt tot nu toe al € 400. Een flinke som voor een biertje, maar je drinkt dan tenminste wel met een mooi doel. En het bierglas? Die mag je als bedankje mee naar huis nemen.

LEES OOK

Pintjes zullen duurder worden: ‘3,50 euro voor een pint’

Heropening Bier Horeca Nederland Amsterdam Instagram Cafe Terrassen Nederlandse horeca Horeca nederland Goede doel Veiling Café brandon Vaasje Amsterdams bier

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties