Boba tea: wat is het en waar kan je het kopen?

Het Taiwanese drankje is ook bij ons al langer bekend. Boba tea, ook wel bubble tea genoemd, is een combinatie van zoete thee, melk en gekke balletjes die op de bodem drijven. Je zou haast denken dat er blauwe bessen in je drankje zijn gevallen. Maar wat is boba tea eigenlijk? En wat zijn dat voor balletjes op de bodem? 

Boba tea wordt voornamelijk geserveerd in een plastic meeneembekertje. Daarin zit een rietje die breed genoeg voor de balletjes. De balletjes maken deze thee zo populair, alleen zijn ze niet zo heel speciaal. Het zijn eigenlijk gewoon tapioca parels. Tapioca is gemaakt van cassave, is meestal smaakloos en heeft een gummy-achtige substantie. Om ze iets aantrekkelijker te maken voor in de thee, worden ze gekookt in een soort siroop.

Waar komt het vandaan?

Tapioca balletjes werden wel vaker gebruikt in de Taiwanese keuken en dan vooral in hun desserts. Ze werden verwerkt in geschaafd ijs met verschillende siropen, bonen en rijstballetjes. Ook melkthee was een staple in de Taiwanese keuken. Op een dag besloot iemand om de twee bij elkaar te voegen en boba tea werd geboren.

Populair bij de jongere generatie

Het drankje maakte snel zijn weg naar de Verenigde Staten. Daar werd het vooral gekocht door studenten die ervan sipten tijdens het studeren. Uiteindelijk heeft het zijn weg ook gevonden naar Europa.

Verschillende smaken

De basisthee is meestal zwarte of groene thee. Daar wordt dan een (fruit)siroop naar keuze aan toegevoegd. De populairste smaken zijn lychee, aardbei en perzik. Boba wordt ook vaak aangelengd met melk. Daar heb je ook weer een hele resem aan opties. Zo kan je voor amandelmelk, gewone melk of zelfs lactosevrije melk kiezen. Er zijn honderden manieren waarop je het heerlijke drankje kan bestellen. Tijd om te beginnen met de eerste!

Zin in boba tea? Deze twee Antwerpse zaken maken ze graag voor je klaar:

8tea5
Korte Klarenstraat 15, 2000 Antwerpen

Bubble Bar
Shopping Stadsfeestzaal Antwerpen, Meir 78, 2000 Antwerpen

Aziatisch Thee Perzik Melk Zoet Taiwan Bubbel Aardbei Boba tea Bubble tea Taiwanees Tapioca Lychee

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties