Pure passie voor vlees: 'Ik heb teveel liefde voor het product om er niet het uiterste uit te halen'

Bøf, oftewel Bœuf, is een echt passieproject. Dat merk je vanaf je het Tongerse grillrestaurant binnenstapt. Chef Yves Miltenburg serveert er puur en kwaliteitsvol rundvlees vanuit zijn open keuken. Geheimen voor de gasten heeft hij niet. "Ik heb teveel liefde voor het product om er niet het uiterste uit te halen."

bof BØF boeufDat chef-kok Yves verliefd is op de horeca, steekt hij niet onder stoelen of banken. Hij werkte zijn hele leven lang in de sector en dat deed hij steeds met ongelooflijk veel plezier. En toch ontbrak er iets. "Ik heb altijd met veel passie voor anderen gewerkt, maar ik wou iets voor mezelf starten. Voor ik aan dit avontuur begon, werkte ik als chef in een restaurant met open keuken. Hier had ik in het begin wat schrik voor, maar daarna ben ik er steeds meer van gaan houden. Ik wist: dit is het, dit is wat ik wil!"

bof interieurHij had echter nog geen kapitaal om zomaar even een restaurant op poten te zetten. "Ik ben naar mijn leveranciers gestapt en heb mijn concept aan hen uitgelegd. Zij kenden mij al lang, wisten wat ik in mijn carrière heb gedaan en vooral dat ik me altijd voor de volle 100% heb gegeven. Zij waren direct enthousiast en hebben mij de middelen gegeven om met Bøf te starten." Bøf kreeg al snel een trouwe aanhang. "Er zijn vroegere klanten van mij die de dagen hebben afgeteld tot ik weer aan de slag ging in de keuken. Die zijn nu natuurlijk enorm blij dat ze weer bij mij kunnen aanschuiven."

Geen geheimen

Alles wat hij in de keuken doet, kunnen de gasten zien vanaf hun tafel. De open keuken is de aandachtstrekker in het kleine restaurantje dat overigens  maar over 18 plaatsen beschikt. "Ik wil zoveel mogelijk zelf doen, maar ook met mijn klanten kunnen bezig zijn. Dat kan enkel als je op zo'n kleine schaal werkt. Zo blijf ik ook mijn passie houden."

vlees bij bofOp de kaart vind je vegetarische en visgerechten terug, maar waar het echt om draait, is het rundvlees. "Wat vlees betreft hebben we enkel rundvlees. Zo hoort dat nu eenmaal bij een grillrestaurant, niet? Maar naast de gerechten, draait het bij mij evenveel rond het concept. Ik ga de menukaart persoonlijk voorstellen en ik spoor de mensen ook echt aan om te delen", aldus Yves. Dit in combinatie met het beperkte aantal tafels zorgt voor een gezellige en intieme sfeer.

Via het sharing-concept wil de chef zijn gasten zoveel mogelijk smaken leren kennen. "Wij hebben zoveel mooie stukjes vlees, dus ik vind het leuker als mensen aan een tafel kunnen genieten van een gevarieerde en totale smaakervaring. Al zijn onze gegrilde steaks stuk voor stuk even lekker als je ze op je eentje opeet, natuurlijk!"

Bøf (Bœuf)
Grote Markt 31
3700 Tongeren

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BØF (@bofgrill)

LEES OOK: Zo bak je de perfecte steak met juiste gaartijd

Rundvlees Vegetarisch Grillrestaurant Vlees Vis Grill Steak Vleesrestaurant Tongeren Open keuken Bof Boeuf

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties

Lees meer