Brugse horeca-uitbater opent restaurant op 2 april: 'Ik ben het beu'

Hans Blanckaert, uitbater van restaurant de Kingsclub, beslist om tegen richtdatum in zijn zaak al vroeger herop te starten. “Ik ben deze situatie beu. Als we nog lang gesloten moeten blijven, dan sneuvelen er 200.000 jobs. Dit is niet leefbaar meer”, vertelt hij in een interview met HLN.

De voorbije week heeft de Bruggeling video’s gedeeld op sociale media waarin hij zijn mede-ondernemers aanspoort om hun deuren ook al vroeger te openen.

De frustratie zit hoog

“Straks mag je met 50 op een begrafenis zitten, maar moeten onze zaken nog steeds gesloten blijven. Terwijl ik hier met de nodige afstand veel mensen kan ontvangen. Mijn verstand kan daar echt niet bij”, vertelt Hans Blanckaert.

Zijn vertrouwen in onze regering is klein. Zo durft hij niet met volle teugen uitkijken naar 1 mei, omdat hij ervan uitgaat dat politici weer nieuwe redenen zullen aankaarten die de heropening van de horeca opnieuw zullen beletten.

Desondanks de onzekerheid die binnen de sector leeft, volgen niet alle uitbaters Hans’ standpunt. “Ik wacht wel tot 1 mei”, zegt Francis Vandendorpe die de nieuwe Ma Rica Rokk wil openen op ‘t Zand. “ Ik snap de frustraties wel, maar wil vooral wachten tot alles weer gezond kan verlopen.” Al heeft de horecamannen wel zijn bedenkingen bij de heropening van de pretparken op 1 april.

Niet bang voor boetes

Hans is volhardend. Hij zal koste wat kost zijn zaak openen op 2 april. “Ik hoop dat veel collega’s zullen volgen. Als we dat met zijn allen doen, dan zullen er geen boetes uitgedeeld worden. En als ik de enige ben, dan zal ik mijn volgers vragen om één euro te storten. Zo zal ik die boete ook wel betalen”, legt Hans uit.

LEES OOK

Frank Vandenbroucke: ‘Horeca opent pas in mei omdat we jongeren voorrang willen geven’

Heropening Horeca Corona Overlegcomité 1 mei 2 april Richtdatum

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties