Bubbels in lockdown: ontdek de feestelijke troeven van Champagne Jacquart

Geen eindejaar zonder bubbels. Maar wat haal je in huis als je door de bomen het bos niet meer ziet? Geen stress! Wij inspireren graag met het exclusieve aanbod van champagnehuis Jacquart.

Tijdens de feestdagen schuimen de glazen. En terecht! Laat de bubbels maar rijkelijk vloeien. Maar hoe weet je dat je dé juiste fles hebt uitgekozen? Waarvan de inhoud niet alleen lekker is, maar de verpakking ook een ware eyecatcher is op tafel? Champagne Jacquart zal je niet teleurstellen!

Champagne Jacquart

Het Noord-Franse Reims is al decennialang de bakermat van de champagne. In 1964 kwam daar met Jacquart een nieuw ambitieus merk op de markt. Deze laatbloeier groeide in geen tijd uit tot een instituut in de wereld van de champagne. Ook vandaag staan innovatie, smaak en consistentie er centraal, waardoor Champagne Jacquart haar status als befaamd wijnhuis alle eer aandoet.

Foodpairing

Champagne is al lang geen underdog meer op het vlak van foodpairing. Champagne Jacquart groeide uit tot een ideale match met talloze gerechten. “Onze champagne is een verlengstuk van een uitgebreid diner. Vis en zeevruchten waren altijd al een goede match met frisse druiven en dat is hier niet anders. Gegrilde garnalen, tartaar van zalm, coquilles of langoustines: de keuze is eindeloos. Magere vleessoorten zoals kalf en varken zijn ook een ideale match. Daarnaast gaan frisse desserts met rabarber en perzik, of een sabayon met citrusfruit goed samen met onze champagne.”

 

Mosaïque Brut

Laten we beginnen met het paradepaardje van Champagne Jacquart: Mosaïque Brut. Met 40 procent chardonnay, 35 procent pinot noir en 25 procent pinot meunier is de Mosaïque ideaal voor de eindejaarsfeesten. De klassieke brut rijpt 3 jaar en zit boordevol aroma’s van bloemen en wit fruit. De Signature maar liefst 5, waardoor er naast de traditionele citrus toetsen ook pompelmoes naar boven komt. Daarnaast proef je ook zoete elementen zoals honing, marsepein en brioche. In de mond ontwikkelt zich een fruitig aroma met zachte bubbels. Het is als het ware een ode aan de Franse levensstijl met een fles die zonder al te veel moeite je feesttafel zal opfleuren.

Mosaïque Rosé

De Rosé is het buitenbeentje van de Mosaïque familie: pinot noir neemt hier de bovenhand, waardoor de aroma’s van rood en zwart fruit uitermate goed in balans zijn. Dat is lang niet alles: ook de Demi-Sec en Extra Brut zijn van een uitzonderlijke kwaliteit, met een perfecte balans tussen frisheid en zoete toetsen.  

 

 

 

De champagnes van Jacquart zijn verkrijgbaar bij de betere dranken- & wijnhandelaars. De brut & rosé is ook te verkrijgen via Prik & Tik. Meer info via www.amavins.be Volg Champagne Jacquart op instagram: @champagnejacquartbe

 LEES OOK: Champagne serveren: dit zijn de meest gemaakte fouten

Champagne Kerst Feest Nieuwjaar Bubbels Eindejaarsfeesten

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties