De kiwibes: een lokale delicatesse met een exotisch tintje

Je hebt ze misschien al in het winkelrek zien liggen, zonder ze te herkennen: de kiwibes. Qua uiterlijk zou je denken dat je een druif ziet, maar de binnenkant vertelt een ander verhaal. Deze lokale lekkernij verdient zeker wat extra aandacht. Ontdek hier alle ins en outs van de verrassende kiwibes.

In de herfstmaanden, wanneer appels, bananen, bramen en druiven hoogtij vieren, vind je ook de kiwibes tussen het seizoensfruit. Nog nooit geprobeerd? Dan zijn de maanden september en oktober hét moment. Deze sappige vrucht is niet alleen overheerlijk, maar ook nog eens afkomstig van Belgische grond.

Lokaal verwennerij

Laat je niet misleiden door de naam; de kiwibes is helemaal niet zo ver van huis. Sterker nog, deze mini-kiwi wordt gewoon in België geteeld. De buitenkant is glad en groen, waardoor je hem zelfs met schil kunt eten. Snijd je de kiwibes open, dan ontdek je een binnenkant die sterk lijkt op die van de groene kiwi, met een uniek zoet smaakprofiel.

Een vitaminebom in miniformaat

Onderschat deze bes niet. Hij mag dan klein zijn, de kiwibes zit propvol vitamine C. Met 70 milligram per 100 gram, voorziet hij je al van bijna 90% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Het is dus niet alleen een zoete verwennerij, maar ook een gezonde keuze. Gebruik de kiwibes als snack, voeg hem toe aan een fruitsalade, smoothie of zelfs in je favoriete cocktail.

Cocktail Belgisch fruit Smoothie Eigen bodem Kiwi Vitamine c Seizoensfruit Gezonde snack Bessen Kiwibes Lokale delicatesse

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties

Lees meer