Deze iconische chefs leerden het internet koken

We kennen talloze populaire chefs die het koken perfect meester zijn, maar naast Gordon Ramsay en Jamie Oliver zijn er nog talloze invloedrijke chefs die de harten van het internet voor zich wonnen dankzij hun flamboyante stijl en rare hersenkronkels. Wij stellen 3 toppers aan je voor die voor uren Youtube plezier zullen zorgen. 

Marco Pierre White

Het enfant terrible van de gastronomie was de jongste chef ooit die drie michelinsterren in ontvangst mocht nemen, maar keerde een leven met sterren de rug toe en ging zich focussen op televisiewerk. White werd een graag geziene gast tijdens de Australische versie van het wereldberoemde concept Masterchef, maar toch waren het zijn reclamefilmpjes voor Knorr die het internet overstag deed gaan. White gebruikt steevast een Knorr stock pot, beter gekend als een simpele instant kippenbouillon. Dat de grootmeester dit als ultieme smaakversterker uit zijn hoge hoed tovert bracht een hoop ludieke reacties met zich mee. Het internet smult van Marco, maar gelukkig ook van zijn bereidingen.  

https://www.youtube.com/watch?v=us0h0pVbrKU

Matty Matheson

Na een hartaanval op 29-jarige leeftijd zei de Canadese chef Matty Matheson zijn drug -en alcoholverslaving vaarwe en groeide hij uit tot een kokende internet persoonlijkheid. De voormalige chef van het hippe Parts & Labour uit Toronto ging een samenwerking aan met het populaire mediabedrijf Vice, en was een graag geziene gast in Munchies. Ook ‘s mans eigen programma’s zoals It’s Suppertime! of Dead Set on Life waren een internethit. Geen complexe gerechten, maar verfrissende humor, een flinke dosis rock-’n-roll en ‘Guaranteed To Get You Laid’ Lasagne. 

https://www.youtube.com/watch?v=-DVkz4LLu8w

 

Gennaro Contaldo

“Why Am I Cooking So Good?” Een retorische vraag waar de Italiaanse legende Gennaro Contaldo zijn handelsmerk van maakte. Samen met de legendarische Italiaanse chef Antonio Carluccio was hij het gezicht van de BBC reeks Two Greedy Italians. Vandaag is hij het uithangbord van Jamie Oliver’s Youtube-kanaal, waarop hij je met z’n ongebreidelde enthousiasme alle kneepjes van het vak leert. 

https://www.youtube.com/watch?v=T4kk1V3tiUc

 

Chefs Marco pierre white Gennaro contaldo Matty matheson

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties