Deze pumpkin spice punch is dé cocktail voor druilerige herfstdagen

De herfst is (overduidelijk) in het land en we voelen halloween al om de hoek loeren. Het drankje dat echt helemaal in seizoen is tijdens deze periode van het jaar is de pumpkin spice latte. Toch mag het voor sommigen wel eens wat steviger zijn dan dat. Ga daarom eens voor deze cocktail die dezelfde gezelligheid aanwakkert. De pumpkin spice punch is alles waarvan je droomde. 

De pumpkin spice latte is superpopulair in koffiebars als het weer kouder wordt, de bladeren van de bomen vallen en wanneer de ene stortbui na de andere uit de hemel valt. Het drankje maakt heel wat van die grauwe dingen iets draaglijker. De mengeling van kruiden die gebruikt wordt, smaakt naar gezelligheid en alles wat daarbij hoort. Maar 's avonds drink je graag eens een pittiger drankje, toch? Gelukkig voor jou vonden wij een overheerlijke cocktail. Eentje die de 'pumpkin spice vibe' exact overbrengt zoals het hoort. Herfstige gezelligheid in een glas. Heerlijk!

Pumpkin spice

pumpkin spiceWat de pumpkin spice latte zo lekker maakt zijn de typische kruiden die ervoor gebruikt worden. Je kan deze als klaargemaakte mix kopen, maar als je gemalen kaneel, gember, nootmuskaat en kruidnagel in huis hebt, kan je het ook lekker zelf maken. De combinatie van al deze kruiden smaken naar een heerlijke herfstige dag aan de open haard. Het regent buiten, de afgevallen bladeren kraken onder je schoenen en er zit een lekkere pompoentaart in de oven. Loopt het water je al in de mond? Bij ons wel.

Cocktail timepumpkin spice latte

Ben je nummer één fan van de pumpkin spice latte, dan is deze geïnspireerde cocktail met geklaarde melk voor jou ook vast een schot in de roos. Dit recept is een gedurfde, maar evenwichtige combinatie. Rum, roggewhiskey en koffie met melk, doordrenkt met pompoen, citrusschil en natuurlijk pompoentaartkruiden, zorgen voor een cocktail die je verliefd maakt op de herfstperiode.

Het maken van deze herfstmelkpunch is een beetje een wetenschappelijk project, dus neem er zeker je tijd voor. De tijd die je in de keuken zal doorbrengen is het trouwens meer dan waard, want de cocktail is maandenlang houdbaar.

Aan de slag

De pumpkin spice punch smaakt als zijn latte variant, maar is volledig transparant. Helemaal cocktailwaardig dus.

Ingrediëntenpumpkin spice latte punch

Voor het pittige suikermengsel

2 citroenen, zeste
2 sinaasappels, zeste
1 vanillestok, in de lengte gespleten
700 g suiker
1 el pompoentaartkruiden

Voor de punch

3 kopjes hete, versgezette koffie
1 l rye whiskey
1 l witte rum
425 g pompoenpuree
1 l volle melk
8 citroenen, sap
2 sinaasappels, sap
sinaasappelschijfjes
kaneelstokjes

Klik hier voor de volledige bereiding

LEES OOK: Poncha: de gezonde fruitcocktail uit Madeira

Cocktail Pumpkin spice Herfst Halloween Pumpkin spice latte Pumpkin spice punch

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties