Dit zijn enkele van de mooiste restaurants van Vlaanderen

Deze zomer kunnen we allemaal een beetje meer gezelligheid gebruiken. En wat schreeuwt meer gezelligheid dan gaan uiteten op een prachtige locatie? Wij kozen speciaal voor jou enkele van de mooiste restaurants uit.

Den Silveren Harynck

Den Silveren Harynck
© Den Silveren Harynck

Den Silveren Harynck steunt op twee generaties met een passie voor smaak. Terwijl chef Luc Van Landeghem een vernieuwende Franse keuken brengt, ontvangen gastvrouw Els Vyt en zoon Sam je in het moderne restaurant. Bij zonnig weer biedt het tuinterras met speelse waterpartij een aangenaam decor om te tafelen. De grote koi-vijver achteraan in de tuin is zeker een kijkje waard. Als het weer het niet toelaat of wanneer je liever binnen eet, is de moderne zaal een boeiend alternatief. Het stijlvolle interieur is een voorproefje van wat er op je bord komt: vertrouwde en vernieuwende indrukken die naadloos in elkaar overgaan.

Den Silveren Harynck
Grote Baan 51
9100 Sint-Niklaas
Tel. 03 777 50 62
www.densilverenharynck.be

D'Oude Pastorie

Oude Pastorie LochristiNadat Jan en Ann beiden hun strepen hadden verdiend in de keuken van gerenommeerde sterrenzaken, werd hun droom werkelijkheid: een eigen restaurant in Lochristi, het geboortedorp van Ann. Zonder veel verwachtingen begonnen ze samen aan dit avontuur. Intussen zijn we 15 jaar verder en is D’Oude Pastorie een gevestigde waarde in Lochristi en ver daarbuiten. In 2019 werd Jan Audenaert bekroond met de prijs van ‘Beste viskok 2020’. Jan bereidt in de keuken lichte, eigentijdse en bovenal smaakvolle gerechten, waarbij het accent voornamelijk op groenten ligt. Vandaar dat je ook steeds vaker een vegetarisch gerecht op de kaart kan vinden. De violetartisjok met chimichurri is een smaakbommetje waar zelfs de grootste carnivoor dol op is.

D’OUDE PASTORIE 
Hijfte-Center 40
9080 Lochristi
Tel. 09 360 84 38
info@doudepastorie.com
www.oudepastorie.be

OZZO sushi

ozzo sushiNa amper één jaar tijd kreeg OZZO Sushi & Oriental in Van der Valk Hotel Beveren reeds de eervolle vermelding in Gault & Millau. Dit trendy en gezellige restaurant verrast met unieke creaties die live bereid worden door de professionele sushi-chefs. Naast op en top verse sushi zijn er ook heerlijke oriëntaalse gerechten verkrijgbaar die uw culinaire reis door Azië compleet maken. Zoals het hoort bij sushi wordt er steeds gewerkt met alleen de verste vis en lokale kwaliteitsproducten.

OZZO Sushi & Oriental 
Gentseweg 306
9120 Beveren
Tel. 03 775 86 23
www.ozzo.be
Info@hotelbeveren.be

Bistro De Boeie

Bistro De BoeieIn het hartje van Blankenberge combineert Bistro De Boeie al sinds 2016 de klassieke keuken met fijne, culinaire bistrogerechten. De zaak dankt zijn naam aan een oud vissersgedicht, waarbij het zien van de boeien symbool stond voor de thuiskomst van de werklui. Dat huiselijke gevoel wil Bistro De Boeie ook in het restaurant creëren. Met een knusse binnentuin, een lounge om te aperitieven en 48 plaatsen binnen, brengt de zaak de gezelligheid tot op uw bord. Mede dankzij het interieur, dat prachtige natuurelementen bevat.  

BISTRO DE BOEIE
Molenstraat 26-28
8370 Blankenberge
Tel050 73 45 75
www.deboeie.be

Bistro Le Nord

Bistro Le NordTotdat Kelly Werbrouck en Dimitris Karagiannis de zaak in 2009 overnamen van Dimitri’s ouders, ging Bistro Le Nord door het leven als Pyrgos – een Grieks restaurant. Met de naam wijzigde ook het gastronomisch concept: chef Steven Hinnekens, die nog bij sterrenzaken Bruneau en Kelderman gewerkt heeft, kookt in de Frans-Belgische traditie, maar met een moderne toets en zoveel mogelijk lokale producten – veel van de gebruikte kruiden komen trouwens uit de eigen tuin.  

BISTRO LE NORD 
Noordstraat 217 
8800 Roeselare 
Tel. 051 25 15 90 
www.bistrolenord.be

Restaurants Mooiste restaurants Lijst restaurants Mooiste vlaanderen

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties