Eetadresjes in Barcelona

Barcelona is een prachtige stad. LA Sagrada FamiliaParc Guell, de huizen van Gaudi. Maar ook voor fijnproevers is de stad de place to be. 

LABARRA
Wie Barcelona zegt, zegt tapas. Heb je zin in lekkere klassiekers, ga dan eens langs LABARRA voor een kaart vol typische tapas, perfect uitgevoerd. Onze favoriet? De calamares met inktsausje, heerlijk. Of de sausjes bij de patatas bravas. Ook het decor is geweldig: LABARRA is niet alleen lekker, het is ook een hippe plek. Beter gezegd, drie hippe plekjes!  

Je vindt LABARRA:

  • BCN WestsideCarrer Comte d'Urgell 240, 08036 Barcelona 
  • Cugat CentrePlaça dels Quatre Cantons 3, 08172 Sant Cugat del Vallès, Barcelona 
  • BCN MidtownRosselló 231, 08008 Barcelona 

Instagram : LABARRATAPASBAR 

Taquerias Tamarindo
Heb je eens zin in iets anders dan tapas? Dankzij de Mexicaanse community kan je op verschillende plaatsen taqueria’s vinden. Taqueria Tamarindo is een voorbeeld van een authentiek Mexicaans tacorestaurant. Verwacht geen perfect Engels van het personeel. Je duidt je bestelling aan op een papiertje en niet veel later brengen ze je taco. Hun klassiekers zijn fantastisch lekker. Probeer zeker hun barbacoa en pollo de gallo. Samen met een echte margarita maak je er zo een echte fiesta van. 

  • Taquerias Tamarindo, Carrer d’Arago 236, Barcelona 

Instagram : taquerias_tamarindo 

El Nacional 
El Nacional is een overdekte markthal verstopt achter een drukke winkelstraat. Het is een prachtig ingerichte hal, je waant je meteen in de jaren ’20. Wat voor lekkers vind je hier? Je hebt de keuze uit tapasbarretjes, een wijn- en cocktailbar en een oesterbar. Geen zin om hier lang te zitten? Loop dan gewoon eens binnen en koop eventueel een lekkere gelato om mee te nemen.  

  • El Nacional, Passeig de Gracia 24 bis, Barcelona 

Instagram : elnacionalbcn 

Brunch & Cake
Brunch & Cake is het voorbeeld van een gezellig en hip lunch- en brunchplekje. De kaart staat vol met lekkere en gezonde gerechtjes: buddha bowls, eggs benedict, green smoothies… Onder het motto ‘In Grandma we trust’ probeert Brunch & Cake zo veel mogelijk biologische en lokale producten op hun kaart te zetten. Zo is hun koffie niet enkel heerlijk maar ook volledig biologisch. Zeker de moeite om een van de vestigingen te bezoeken.  

Je vindt BRUNCH & CAKE:

  • Up Granados, Carrer d’Enric Granados 145, Barcelona 
  • Carrer d’Enric Granados 19Barcelona 
  • Rosselló, Carrer de Roselló 189, Barcelona 
  • By the SeaPasseig Joan de Borbó 5Barcelona 

Instagram: brunchandcake 

Citizen Café
Zin in een snelle, lekkere en goedkope lunch? Dan is Citizen Café een goed idee. Voor 10 à 15 euro lunch je lekker met een salade, een broodje, een limonade en een koffie of thee. Wat staat er nog op het menu? Taco’s, ceviche, salades, burgers. Een ander groot voordeel is de ligging. Citizen Café ligt pal in het centrum.  

  • Citizen Café, Plaça d'Urquinaona 4, Barcelona 

Instagram: citizencafebcn 

Tapas Culinaire tapas Barcelona Spanje Spaanse gerechten

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties