Gnocchi met saffraan en courgette

Heerlijke Italiaanse keuken met een plantaardige knipoog. Gezond en bovendien goed voor onze planeet. Plant Based Italian is een prachtig geïllustreerd kookboek van Antwerpse Luna Trapani. Vandaag gaan wij aan de slag met gnocchi met saffraan en courgette.

voor 2 personen 
250 g gnocchi zonder ei  

voor de saffraansaus
el olijfolie 
1 grote courgette, in halve maantjes 
1 grote teen look, fijngehakt 
1 grote hand verse peterselie, fijngehakt en wat extra voor de garnering
80 ml vegan witte wijn 
360 ml plantaardige room 
1/4 theelepel saffraanpoeder 
sap van 1 citroen 
peper zout  

Bereiding

Breng een grote pot met gezouten water aan de kook op een hoog vuur. Verwarm de olijfolie in een pan op hoog vuur. Voeg de courgette toe als de olie warm is. Bak tot ze goudbruin is, roer af en toe zodat ze niet aanbakt.  

Voeg de look en peterselie toe, roer om en blus de pan met de wijn. Laat alles doorkoken, voeg dan de room en saffraan toe. Laat sudderen tot de saus is ingedikt. Proef en kruid bij naar smaak met zout en peper.  

Wanneer het water kookt, voeg je de gnocchi toe. Laat deze koken tot ze boven komen drijven. Voeg de gnocchi dan bij de saus, roer alles goed om en serveer met wat citroensap en verse peterselie.  

Tip 

Maak zelf gnocchi: 
500 g bloemaardappelen, geschild en gekookt in gezouten water 
150 g bloem  

Stamp de aardappelen fijn met een aardappelstamperVoeg de bloem toe en kneed tot een zacht homogeen deeg, kneed niet te lang of de gnocchi worden hard. Rol het deeg in een lange worst en snij ze in 2 cm stukjes.  

 

Plantaardig Italiaans Gnocchi Luna trapani Plantbased Gezond Lactosevrij Veganistisch Vegetarisch Herfst Lente Zomer Winter Hoofdgerecht Italiaans

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties