Haalbare & goede voornemens: 3x gezonde ontbijtjes

Ongeveer een week geleden schreven we massaal onze voornemens voor het kersverse jaar op. Is gezonder en bewuster eten er eentje op jouw lijstje? Dan zet je niet meer iedere ochtend een goedgevulde tafel met spek, eieren, ontbijtkoeken en taart klaar. Het kan dit jaar eens zo gezond en lekker. Laat je inspireren door deze drie gezonde ontbijtjes en zet gezond het nieuwe jaar verder.

De versgebakken koffiekoeken liggen nog niet voor je neus of het water loopt al in je mond. Terecht, of toch niet? Volgens de een mogen deze goedjes tijdens het ontbijt niet ontbreken. Volgens de ander mag het af en toe wel wat gezonder. En als je effectief al je nieuwe goede voornemens wil volgen, schuif je voortaan alle zoetigheden aan de kant en geef je gezonde alternatieven een eerlijke kans. Dat geldt ook voor het ontbijt. Als je deze drie suikerbewuste en gezonde ontbijtjes probeert, wil je gegarandeerd nooit nog iets anders.

Blauwe bessen-haver yoghurtblauwe bessen-haver yoghurt

Als je denkt dat een sneetje brood met chocoladepasta het allerlekkerste ontbijt is, dan heb je het flink mis. Deze suikervrije yoghurt met blauwe bessen en havermout blaast je zonder twijfel omver. Gezonde ontbijtjes zijn zo slecht nog niet lijkt ons. Je wil hierna vast nooit meer op een andere manier je dag starten.

Ingrediënten

125 g Griekse yoghurt (zonder toegevoegde suikers)
handjevol verse blauwe bessen
3 el havermout
1 el kokosrasp

Bereidingswijze

Neem een grote kom, voeg er de havermout en kokosrasp aan toe. Meng goed door elkaar. Lepel de Griekse yoghurt bij het mengsel en roer opnieuw door elkaar. Neem een dessertkommetje, dresseer er de yoghurt in en strooi er een handjevol blauwe bessen over. Vliegensvlug serveer je een lekker suikervrij ontbijt, afgewerkt met je favoriete besjes. Genieten maar!

Pannenkoekentoren van havermout en bananenhavermoutpannenkoeken met banaan

Wil je toch het idee hebben dat je een zoete snack naar binnen speelt? Kies dan voor deze suikerbewuste pancakes. De toren is gemaakt en gebouwd van banaan en havermout. Als dat er niet lekker uitziet?!

Ingrediënten voor 12 pannenkoeken

75 g havermout
1 el honing
2 eieren
1 tl bakpoeder
100 ml sojamelk
2 bananen
kokosolie

Bereidingswijze

Blend de havermout samen met de honing, het bakpoeder, de eieren, de sojamelk en een banaan in een keukenmachine. Laat het mengsel ongeveer 15 min rusten. Neem een keukenmes en snijd de andere banaan in gelijke stukken. Klaar? Zoek een grote pan en voeg er een scheutje kokosolie aan toe. Bak de pannenkoekjes klein en dik. Neem tot slot een bord en serveer de pannenkoeken afwisselend met een laagje van stukjes banaan, tot je een mooie toren bekomt.

Suikervrije aardbeien smoothiesmoothie met aardbeien

Voor velen is een doordeweekse maaltijd niet compleet zonder een toetje. Misschien wel superlekker, maar je vergeet beter niet dat het boordevol suikers zit. Het kan dus gezonder met deze suikervrije aardbeien smoothie!

Ingrediënten voor 6 personen

500 g aardbeien
2 appels
1 banaan
2 el Griekse yoghurt

Bereidingswijze

Was de aardbeien en appels. Verwijder om te beginnen de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in stukken. Snijd ook de appels in kwarten. Verwijder het klokhuis, maar niet de schil. Gooi zowel de aardbeien als de appels in de blender. Pel een banaan, snijd deze in stukken en voeg alles bij elkaar samen in de blender. Voeg tot slot de Griekse yoghurt toe en laat even goed mixen. Bewaar het geheel voor 30 min op een koele plaats of in de koelkast. Vanaf dan is het genieten maar! Kortom: makkelijk, lekker én gezond.

LEES OOK:

Gezond snacken: 3x gezonde tussendoortjes om het jaar goed te starten

Feit of fabel: smoothies bevatten minder vitaminen dan een stuk fruit

Ingrediënten onder de loep: wat is açai?

Ontbijt Griekse yoghurt Havermout Smoothie Sojamelk Gezond ontbijt Suikerbewust Gezond ontbijten Suikervrij ontbijten Suikerbewust ontbijten Havermoutpannenkoeken Aardbeien smoothie

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties