Handig: deze seat savers zorgen ervoor dat jouw tafeltje nooit meer ingepikt wordt

Ken je het? Dat moment wanneer je net dat laatste tafeltje op een terras of in een restaurant hebt kunnen bemachtigen. Zonder twijfel hét beste gevoel dat er bestaat. Ten minste, tot je niet durft op te staan om wat te gaan bestellen of om naar de wc te gaan uit schrik dat je tafeltje meteen ingenomen wordt door een andere enthousiasteling. Deze seat savers zorgen ervoor dat niemand jouw tafel nog afpikt. Handig!

Niets is erger dan terugkomen van de bar om een drankje te bestellen en te zien dat iemand anders aan jouw tafel is gaan zitten. Aan het zwembad in een hotel los je dit type gevallen makkelijk op door de onuitgesproken regel van de handdoek. Ligt er een handdoek over een stoel? Dan is hij bezet. Niemand die je plaats dan nog inneemt, tenzij je te maken hebt met iemand met veel lef. Hoe doe je dat dan als je dat laatste plekje in een horecazaak hebt gevonden? Bijvoorbeeld ergens op een gigantisch terras waar obers geen duidelijk overzicht hebben op wie waar gaat zetten? Enter de seat savers!

Weggegaan is plaats vergaan?

Omdat we te oud zijn om "weggegaan is plaats vergaan" aan te hoeven horen, schaf je best een seat saver aan. De kans is klein dat je hier al eens eerder van gehoord hebt. Het is daarentegen iets heel simpel: een seat seaver is niet meer dan een stukje plastic eten dat eruitziet alsof je het hebt laten omvallen of alsof het is gesmolten.

Het was @idaarianna die in een TikTok-video met het trucje op de proppen kwam. In het filmpje zie je een omgevallen bakje ijs, omringd door een plas gesmolten ijs. Zeer efficiênt, want er is natuurlijk niemand die je plaats wil inpikken wanneer die ondergesmost is.

Het bakje ijs is niet de enige beschikbare seat saver op de markt. Op de website www.displayfakefoods.com vind je een heel aanbod van deze geniale seat savers terug. Van een omgevallen koffiemok tot een uitgeknepen ketchupzakje en zelfs een omgevallen potje babyvoeding. Of het een volwassen optie is om je plaats te claimen? Misschien niet, maar handig is het in ieder geval wel. Het enige wat je nu nog hoeft te doen, is hopen dat de ober jouw seat saver niet komt opkuisen.

@idaarianna#stitch with @cleoabram Tbh I haven’t used it once? #seatsaver #fyp #foryou #sinulle

♬ SUNNY DAY - Matteo Rossanese

LEES OOK: 10 terras ergernissen die we niet gemist hebben

Tip Restaurant Terras Ijs Ketchup Tafel Lifehack Tiktok Park Seat saver Picknick tafel Etensresten Life hack

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties