Hoofdverpleegkundige Isabelle Persoons: 'Ga nog niet op terras zitten'

Zorgeloos een terrasje doen op 8 mei? Hoofdverpleegkundige Isabelle Persoons vraagt om er nog even mee te wachten. "Ik hunker net als iedereen naar meer vrijheid. Ik verlang vooral om eens terug op restaurant te kunnen gaan. Maar je zult me niet zo snel op een caféterras zien zitten. Ik vrees dat het nog wat te vroeg is", vertelt ze aan De Standaard.

Isabelle Persoons, hoofdverpleegkundige aan covid-afdeling van het AZ Jan Palfijn Gent kreeg deze donderdag een zorgaward uit handen van premier Alexander De Croo. Zo wil je overheid de hele zorgsector bedanken. Een mooi gebaar, maar wat denkt ze van de versoepelingen op 8 mei?

Zwaar jaar

"Het is een zwaar jaar geweest, met veel werkdruk en veel onbekenden", vertelt ze aan De Standaard. "Ik hunker net als iedereen naar meer vrijheid. Ik verlang vooral om eens terug op restaurant te kunnen gaan. Maar je zult me niet zo snel op een caféterras zien zitten. Ik begrijp dat niet iedereen zich zal kunnen inhouden. Sociale contacten zijn óók belangrijk. Maar ik vrees dat het nog wat te vroeg is."

Experten

Met deze uitspraak sluit ze zich aan bij heel wat andere experten. Professor Huisartsengeneeskunde aan de Vrije Universiteit Brussel Dirk Devroey is verontwaardigd over de beslissing om op 8 mei zonder verdere voorwaarde over de coronacijfers de terrassen te openen. “Ik begrijp niet waar ze de logica halen om deze beslissing nemen, het is vooral in tegenspraak met wat ze op het vorige Overlegcomité hebben gezegd”, verklaart hij.

Bron: De Standaard

LEES OOK

Professor Devroey over heropening horeca: ‘Ik vrees dat we onze zomer verknoeid hebben’

 

Heropening Horeca Restaurants Corona Covid Crisis Cafe Zorg Overlegcomité Zorgsector Isabelle

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties