In dit café met 68 biertaps tap jij je biertje deze zomer zelf

Bierliefhebbers: stap deze zomer in je auto en dwaal af naar het Nederlands-Limburgse Maastricht om terecht te komen in het bierwalhalla, een biercafé met maar liefst 68 taps. Bar The Loft in Maastricht zal je met open armen ontvangen.

De droom van iedere bierliefhebber: 68 biertaps naast elkaar op een rijtje, ergens in een café in een culinaire stad als Maastricht. Daar hebben we de drie vrienden Sven van Oort, Cayle Lackten en Philippe Piters aan te danken. De bar zou in de zomer de deuren moeten openen.

Crowdfunding

Om hun droom te kunnen verwezenlijken zijn de vrienden een crowdfunding gestart. Met het geld dat die crowdfunding hen zal opbrengen, financieren ze de zaak. De drie vrienden hebben zowel Nederland als België in een mum van tijd weten omkopen: de crowdfunding loopt als een trein. In amper twee dagen hadden ze al meer dan 68.000 euro opgehaald. Hun doel van 100.000 euro hebben ze in minder dan een weekend gehaald.

Zelf tappen 

De 68 taps kan je overigens ook nog helemaal zelf bedienen. Je zelfgetapt glas betaal je met een armbandje waar je vooraf wat geld op kan zetten. Snel en gemakkelijk, zoals het hoort. "We bieden geen standaardbieren aan, maar cider en obscure speciaalbieren uit kleine boerderijen. Het zijn vaak onbekende bieren. Daarom zullen er personeelsleden rondlopen om je te adviseren welk bier bij jou past", vertellen de cafébazen aan De Limburger. Een uniek concept om de kleine bierbrouwers in de spotlights te zetten. Wil je meer lezen over wat de drie vrienden van plan zijn? Lees hun introductie dan op de crowdfund-pagina.

LEES OOK: De eerste Belgische bierspa opent deuren: baden in hop, gerst en gist

Bier Craft beer Nederland Maastricht Cafe Bar Crowdfunding Biertaps Bier tappen Tap Ambacht Nederlands-limburg

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties