Laat je gastronomisch in de watten leggen tijdens Mechelen Culinair

Waan je je dit weekend in of rond Mechelen of heb je gewoon goesting om even culinair te genieten, zak dan zeker af naar de binnenkoer van het Mechelse stadhuis. Daar vindt op 14 en 15 mei het foodfestival Mechelen Culinair  plaats. Het gratis event is ondertussen al aan zijn derde editie toe en het belooft er eentje te worden waar zowel nieuwe chefs als vaste waarden het onderste uit de kan halen om je gastronomisch te verwennen.

gezellig culinair mechelenVolgens mede-organisator Nicolas Hermans wordt deze editie 'Mechelser dan ooit'. "De vaste waarden zoals Centpourcent en Tinèlle zijn alvast van de partij en we kunnen ook twee primeurs introduceren. Emiel en Ember, twee toekomstige Mechelse hotspots, openen binnenkort de deuren en lanceren op ons foodfestival hun concept." Voor de drank zorgt onder andere brouwerij Het Anker, die al sinds het begin trouwe partner is van het festival. Verder staan ook Les Années Folles, Thien Geboden, Graspoort, HKG en Humphrey klaar om de gasten van het festival met open armen te ontvangen.

Culinair Mechelen

Mechelen Culinair"Na twee jaar stilte kijken we er enorm naar uit om met Mechelen Culinair opnieuw te bewijzen dat onze stad een plaatsje verdient als een topbestemming wat gastronomie betreft in België. In de laatste tien jaar is het aantal toprestaurants in de stad enorm toegenomen en daar mogen we echt wel trots op zijn" aldus Nicolas. Samen met twee vrienden, Seppe en Jan Van den Broeck, besloot hij in 2018 dat het hoogtijd werd dat Mechelen het foodfestival kreeg dat de stad verdiende. De restaurants in de regio stonden dan ook te springen om deel te nemen. Vier jaar later zijn die chefs nog steeds even enthousiast om samen met hen Mechelen op de culinaire kaart van Vlaanderen te zetten.

Praktisch

Op vrijdagavond wordt de tent op de binnenkoer van het stadhuis al heerlijk voorverwarmd tijdens de VIP-avond. Op zaterdag 14 mei van 11 tot 00u en op zondag 15 mei van 11 tot 22u opent het festival zijn deuren voor het grote publiek. De inkom is bovendien gratis en betalen voor al het lekkers doe je met bonnetjes. De prijzen van de gerechtjes liggen tussen de 6,25 en 8,75 euro per bordje. Zonder twijfel dé ideale manier om de Mechelse gastronomie te ontdekken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mechelen Culinair (@mechelenculinair)

LEES OOK: Reis de wereld rond in deze restaurants dankzij My Lucky Table

 

Culinair Foodfestival Mechelen Mechelen culinair

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties