Love your Gutss: 6x mocktails die lief zijn voor je lijf

Lief zijn voor je lijf is ontzettend belangrijk. Dat ‘lief zijn’ kan je onder andere doen door deel te nemen aan Tournée Minérale en je lever een maandje rust te gunnen. Maar het wil evengoed zeggen dat je jezelf af en toe met een lekker drankje mag verwennen. Wie denkt dat die twee niet te rijmen vallen, zit verkeerd. Met deze zes alcoholvrije mocktails van Gutss krijg je al het plezier en de smaak van een echte cocktail, maar dan zonder kater. Te diep in het glas kijken was nog nooit zo leuk.

Tournée Minérale, een zwangerschap of gewoonweg allergisch aan katers: iedereen heeft goede redenen om alcohol af en toe af te zweren. De oprichters van Gutss Stijn De Graaf, Julie Vanmaekenbergh en Sarah Dhiet waren zelf op zoek naar waardige alternatieven, waarna ze beseften dat die er simpelweg niet waren. Ze besloten hier zelf verandering in de brengen en, in samenwerking met een gespecialiseerd bedrijf, onderzoek te doen naar het perfecte alternatief voor alcohol. Het resultaat? Gutss, smaakvolle dranken die naast alcoholvrij, ook veganistisch, glutenvrij en laag in calorieën zijn. Als dat niet lief voor je lijf is, weten wij het ook niet meer.

3x plezier

Intussen ontwikkelde het team drie smaken, zodat alcoholvrij nooit meer saai of ongezond hoeft te zijn. Zo is er de Botanical Dry met een kruidige smaak en toetsen van rozemarijn, sinaasappel, basilicum en tijm. De Cuban Spiced is dan weer ideaal voor wie graag een alcoholvrije versie van mojito of Cuba libre drinkt. Hierin herken je de smaken van hout, karamel en vanille. En ben je meer een aperol spritz kinda person? Dan hoef je met de Italian BitterSweet nooit je dagelijkse aperitiefmomentje te missen.

Zin om zelf aan de slag te gaan? Wij lijsten hier alvast zes leuke mocktailreceptjes voor je op. Makkelijk, overheerlijk en - niet onbelangrijk - lief voor je lijf!

Gutss Collins

gin collins alcoholvrijMeng 5 cl Gutss Botanical Dry met 3 cl limoensap en 2 cl suikersiroop in een tumblerglas, gevuld met grote ijsblokken. Top op met bruiswater. Werk af met een schijfje citroen.

 

 

 

 

Gutss Mojito

gutss mojitoPers een halve limoen uit in een tumblerglas en doe de halve limoen mee in het glas. Voeg 2 tl rietsuiker en muntblaadjes toe. Gebruik een cocktailstamper om de ingrediënten te kneuzen en fijn te maken. Voeg nu 5 cl Gutss Cuban Spiced en crushed ice toe. Top op met bruiswater en werk af met verse muntblaadjes.

 

 

Gutss Italian spritz

Gutss spritzVul een wijnglas met grote ijsblokken. Schenk hier 1/3 Gutss Italian BitterSweet op en 2/3 alcoholvrije schuimwijn op. Werk af met een schijfje appelsien.

 

 

 

 

Gutss & tonic

gutss tonicDoe grote ijsblokken in een wijnglas. Schenk er 1/3 Gutss Botanical Dry en 2/3 premium tonic over. Werk af met wat zeste van limoen en een takje rozemarijn of basilicum.

 

 

Gutss & stormy

mocktail dark stormy alcoholvrijVul een tumblerglas met ijsblokken. Meng hierin 1/3 Gutss Cuban Spiced, 2/3 gemberbier en het sap van een halve limoen. Werk af met een partje limoen.

 

 

 

Gutss Italian

alcoholvrije aperitief gutssMeng 1/3 Gutss Italian BitterSweet en 2/3 Premium tonic in een wijnglas, gevuld met ijsblokken. Werk af met een schijfje appelsien.

LEES OOK: Is alcoholvrij bier écht alcoholvrij?

 

Cocktail Mocktail Alcoholvrij Dry january Tournée minerale Gutss Spriz

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties