Meinummer Ambiance: creatief met kalfstartaar, topgastronomie bij Sühring en nog meer cocktails

Hoewel het leven even op pauze is gezet, vonden we het uitermate belangrijk om dit meinummer uit te brengen. Het heeft ons heel wat creativiteit gevraagd, maar we wilden en blijven staan, als baken van licht voor onze gastronomie. Daarom brengen we in mei nog meer culinair genieten, recepten en natuurlijk cocktails. Met dit nummer brengen we een toost uit. Niet uit leedvermaak, wel uit goesting in de toekomst. Santé! 

Masters of Meat: Vlaamse slager met internationale ambitie

Als slager die opkomt voor zijn ambacht én voor minder maar beter vlees, zo kennen we Hendrik Dierendonck. Zijn voorvechtersrol van dit gedachtegoed op internationaal vlak is minder bekend. Zo staat hij mee aan de wieg van The Institute of Masters of Meat: een initiatief dat verantwoorde vleesproductie én -consumptie wereldwijd uitdraagt.

Duitse topgastronomie in Bangkok: Sühring

Naar Bangkok reizen om van Duitse gerechten te genieten. Klinkt niet echt logisch. Toch doen foodies wereldwijd het, sinds de Duitse tweeling Thomas en Mathias Sühring hun gelijknamige restaurant er de wereldtop hebben ingekookt. Hun moderne, verfijnde interpretatie van Duitse klassiekers leverde twee Michelinsterren en een plaats in The World’s 50 Best Restaurants op. En daar stopt de ambitie niet.

Cocktails, cocktails en nog meer cocktails

Van tips & tricks tot de meest unieke cocktailrecepten. In het meinummer vind je het allemaal! Welk ijs gebruik ik? Hoe maak ik een Zero Waste cocktail? Onze redactie ging ook zelf aan de slag voor de heerlijkste lockdown-cocktails. Proost!

 

 

 

 

 

Benieuwd naar meer? Vind de nieuwe Culinaire Ambiance van mei bij de krantenwinkel of je lokale supermarkt.

Meinummer Magazine Mei

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties