Met dit simpele trucje krijg je weer bubbels in de champagne

Het jaar eindigen met een glas sprankelende champagne: het hoort er nu eenmaal bij. Staat er nog een fles bubbels na het feest van gisteren? Wij hebben een eenvoudige truc gevonden om je favoriete drankje een nieuw leven in te blazen.

Het overkomt de besten: je opent een nieuwe fles champagne, maar na één glas dat het wel genoeg is geweest. De kans is groot dat je fles champagne de volgende dag niet meer bruisend is. Maak je echter geen zorgen! Met een simpele truc en een rozijn - ja, je leest het juist - los je de vervelende situatie op. Proost!

Rozijnen

Het enige wat je in huis moet hebben is een rozijn. Laat het in de geopende fles glijden en de drank zal meteen beginnen te bubbelen. Hoe? De overgebleven koolstofdioxide die in de champagne zit, klampt zich vast aan de ribbels van de rozijn en dit wordt vervolgens weer losgelaten. Die koolstofdioxide belandt daardoor in de champagne. Door dit trucje lijkt het alsof je de fles juist hebt geopend! Geniaal! Bovendien werkt dit trucje niet alleen voor champagne, je kunt het ook toepassen voor prosecco en cava.

Recept: Gegratineerde Noordzeekrab met champagnesaus, spinazie en sla

Ingrediënten

Voor 4 personen

2 krabben (Bruine Noordzeekrab)
100 g spinazie
20 cl room, opgeklopt
2 eierdooiers
10 cl champagne
200 g geklaarde boter
1 ui
1 wortel
50 g kruidensla
1 citroen
Laurier
Tijm
Peper en zout
Olijfolie
Boter

LEES HIER VERDER

Champagne Tips Feest Bubbels Tipstricks Noordzeekrab

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties