Move over feta pasta: deze pasta spiesjes zijn de nieuwste foodtrend

Als je net zo'n grote TikTok-fan bent als wij, heb je de nieuwste food trend waarschijnlijk al zien passeren. Het gerecht in kwestie deze keer? Pasta. Hoe kan het ook anders. Het is de zoveelste pasta trend die TikTok onze kant op stuurt, maar daar zijn wij niet rouwig om. Na de wereldbekende feta pasta en de pasta chips maken we nu kennis met pasta spiesjes. Say what?!

Pasta spiesjes? Als in, pasta op een...stokje? Ja hoor, je leest het goed. Pasta eet je tijdens je volgende picknick of barbecue niet langer uit een kommetje, maar smikkel je zo van een spiesje af. Speciaal is het zeker... maar aangezien het pasta is, geven we het graag een kans.

Simpele trend

Deze trend kan misschien niet zo origineel genoemd worden als de feta pasta-trend of is niet zo fascinerend als de pasta chips uit de airfreyr. Maar lekker, dat is het zeker wel. Toegegeven, je moet er maar opkomen om pasta op een stokje te prikken. Waarom hebben we daar zelf nooit eerder aan gedacht?!

Veel kan je met deze bereiding gelukkig ook niet mis doen. Kook een pastasoort naar keuze. Maak hier wel de juiste keuze, want spaghetti en fussili prik je beetgaar niet makkelijk op zo'n spiesje. Roer de pasta spiesjes even door wat tomatensaus zodat ze volledig bedekt zijn met saus. Vervolgens prik je ze allemaal horizontaal aan het spiesje. Je kan de pasta ook aan het spiesje prikken zonder saus, of met maar een dun laagje saus, al zullen droge pastaspiesjes wellicht niet zo lekker smaken.

Besprenkel de spiesjes met wat kaas en gooi er eender welke topping overheen. Zet de spiesjes vervolgens op een bakplaat en schuif ze kort in de oven zodat de kaas kan smelten. Het leuke aan deze trend? Je kan hier zóveel variaties op maken. Op zoek naar inspiratie? TikTokker @heartbeatfood koos voor mozzarella, rode ui, paprika en zwarte olijven. Daarnaast kan je evengoed kiezen voor een pestosaus met parmezaanse kaas en fijngehakte pistachenootjes. De mogelijkheden zijn eindeloos.

 

@heartbeatfoodMassa no espeto #massa #queijo #receitafacil #receitasimples #ideiareceita #parati #foryou #fyp #foryoupage #viral

♬ son original - Junior Jmss

Discussie

De video mag dan wel veel likes en views hebben, het zorgde wel voor een online discussie in de comments: waarom zou je pasta nu in godsnaam op een stokje willen opeten? Velen waren het er niet mee eens. "Het is gewoon extra werk, waarom moet je speciale dingen doen met pasta?", of "dat lijkt me veel te onhandig, laat pasta gewoon op je bord liggen", klonk het. Aan de miljoenen views te zien zijn er daarentegen toch genoeg mensen wél fan van de spiesjes. "Dit is echt de perfecte snack voor tijdens een barbecue", klinkt het bij de voorstanders. Dat vraagt om getest te worden.

LEES OOK: Must try: deze koffietrend verovert het internet 

Barbecue Pasta Saus Italiaans Trend Picknick Tiktok Toppings Spiesjes Spies Stokjes

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties