Oudenaardse horeca bloedt hard: maar liefst 12 zaken gesloten

Er is een bloedbad aan de gang op de markt van Oudenaarde. Na de sluiting van La Pomme d'Or én de Harmonie, zijn er nog vijf andere bekende zaken die er een punt achter zetten. “We hebben al veel maatregelen genomen voor de horeca, maar we moeten nog meer doen”, zegt burgemeester Marnic De Meulemeester.

Na enkele weken verplichte sluiting mogen de cafés en restaurants weer open. Maar in Oudenaarde blijven er helaas niet veel horecazaken meer over. “Zij hebben het heel zwaar gehad, nu komt alles terug op gang maar dat neemt niet weg dat het een bijzonder zware periode is”, zegt burgemeester Marnic De Meulemeester aan Radio 2.

Het stadsbestuur wil niet bij de pakken neerzitten. “We zullen kijken wat we bijkomend kunnen doen naast de vele maatregelen die er al zijn. We hebben al een extra hinderpremie van 500 euro voor de handelszaken die volledig moesten sluiten, ook lieten we een horecataks van 300 euro vallen en is het betalend parkeren afgeschaft. Er zijn dus al maatregelen genomen maar we gaan zeker kijken wat er nog kan gebeuren.”

Momenteel zijn er al liefst 12 zaken in Oudenaarde die de deuren zullen sluiten. Het prestigieuze hotel-restaurant La Pomme d’Or, eigendom van bouwondernemer Willy Naessens, en het aanpalende restaurant Harmonie op de Markt in Oudenaarde gaan dicht.

Sluiting Horeca Oudenaarde

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties