Smaakvolle ambacht: 5x barbecuespecialiteiten van bij de slager

Barbecueën is een kunst die liefhebbers van heerlijk gegrild vlees verenigt. Als het gaat om het creëren van onvergetelijke smaakbelevingen, is er één plek die je niet over het hoofd mag zien: de slager. Met hun vakkennis en toewijding hebben slagers een assortiment van barbecuetoppers samengesteld die de grillmeesters in ons doen ontwaken. Van sappige steaks tot verrukkelijke worstjes, wij nemen je graag mee op een culinaire reis langs de meest onweerstaanbare vleescreaties die je bij een slagerij bij jou in de buurt kan vinden.

Het grillseizoen komt weer op gang en dat betekent maar één ding: tijd om de barbecue aan te steken en te genieten van een heerlijk sappig stukje vlees. Maar waar vind je nu het lekkerste vlees? Het antwoord ligt bij de slager! Bij ambachtelijke slagerijen vind je vaak de meest smaakvolle en kwalitatieve stukken vlees. Van homemade klassiekers tot specialiteiten van het huis. Ontdek wat er allemaal te vinden is bij een slagerij bij jou in de buurt. 

Le Foulard slagerij

In het pittoreske Brugge vinden we nog een mooiere slagerij of beter gezegd Boutique Gastronomique terug. Gerund door het gedreven koppel Niels en Emma. Ze leerden allebei de kneepjes van het van in Hotel-en Toerismeschool Spermalie en deden tal van ervaring op in onder meer het Hof van Cleve. Vandaag, bundelen ze hun krachten in Le Foulard, waar ze naast heerlijk vlees ook dagschotels en heerlijke broodjes serveren. Wie van barbecueën houdt vindt hier zeker z’n ding. Van heerlijke entrecote tot grillbrochettes aangevuld met de lekkerste bijgerechten, Le Foulard is the place to be voor de meatlovers onder ons.

Le Foulard slagerij

Moerkerkse Steenweg 95
8310 Brugge

Klasseslager van Bunder

Bij Klasseslager Van Bunder weten we ze dat barbecueën meer is dan alleen het grillen van vlees. Het is een kunst die zorgvuldig moet worden uitgevoerd om de perfecte smaak te bereiken. De Antwerpse slagerij biedt kwaliteitsvolle vleeswaren en bijgerechten aan, zodat elke keer weer een onvergetelijke barbecue-ervaring hebt. Op het menu: een breed scala aan sappige steaks, smaakvolle hamburgers, malse spareribs, brochettes en verse worstjes. Genieten van het zonnetje en een lekker stukje vlees? Het kan! Dankzij de barbecue @ home service schuif je je voetjes onder tafel tijdens een heerlijke barbecue. Meer info vind je hier

Klasseslager van Bunder

Diksmuidelaan 92
2600 Antwerpen

Slagerij Vandecruys

Slagerij Vandecruys, ook wel dé bestemming voor liefhebbers van kwaliteitsvol (barbecue)vlees genoemd, is een echt begrip in de stille Kempen. Met meerdere vestigingen veroveren ze menig Kempisch hart met het lekkerste vlees. Het assortiment barbecuevlees is met zorg samengesteld en bestaat uit een selectie van topkwaliteit. Van malse steaks en gemarineerde varkenshaasjes tot smaakvolle barbecueworstjes en ambachtelijke hamburgers, er is voor ieder wat wils. Liever vis? Geen nood, naast een grote vleesselectie is er ook een bbq-visassortiment voor de visliefhebber onder ons. Bij Vandecruys gaat men verder dan alleen vlees. Dankzij het ruime aanbod aan bijgerechten en sauzen maak je je barbecue compleet. Bestellen maar!

Slagerij Vandecruys

Vaartstraat 44
2440 Geel
Oogststraat 1
2400 Mol
Turnhoutsebaan 21
2460 Kasterlee

Natuurbeenhouwerij Geets

Bij Natuurbeenhouwerij Geets geloven ze in de kracht van natuurlijk en ambachtelijk bereid barbecuevlees. In de toonbank vind je zorgvuldig geselecteerde ingrediënten van bij lokale boeren en vaste waarden binnen de vleesindustrie. Hun rundvlees komt rechtstreeks van bij een boerderij op het Pajottenland en het varkensvlees is van het topras Duroc D’Olives. Daarnaast bieden ze een breed assortiment barbecuevlees aan dat met veel liefde en vakmanschap wordt bereid. De barbecue-pakketten doen ons alvast watertanden.

Natuurbeenhouwerij Geets

Henri Brounsstraat 63
1830 Machelen

Hoeveslagerij Basile

Stap binnen in de wereld van smaak en ambacht bij Hoeveslagerij Basile. Bij Basile geloven ze in de kracht van authentiek, lokaal geproduceerd (barbecue)vlees. De dieren worden met liefde en respect grootgebracht op hun eigen boerderij, waar ze genieten van een natuurlijk dieet en vrije uitloop. Dit vertaalt zich in vlees van de hoogste kwaliteit, dat vol zit met smaak en karakter. Het walhalla voor vleesliefhebbers dus. Côte a l’os al dan niet van eigen kweek, entrecote en klassiekers als rundsbrochettes, merguez en hoeveburgers behoren onder andere tot het barbecue-assortiment. Bestel jij hier binnenkort je côte a l’os?

Hoeveslagerij Basile

Kruisstraat 16
8581 Avelgem
 

Barbecue Vlees Barbecuetips Slagerij Hotspots Slagers Ambacht Bbq tips

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties

Lees meer