Sweets for my sweet: op chocolade- en pateekestocht door Sint-Niklaas

Al 11 jaar organiseert Koekenstad vzw in Antwerpen verschillende events om de geschiedenis van het erfgoed van koekjes, chocolade, brood, gebak, koffie, ijs en snoep in de kijker te zetten. In 2023 landde de 'chocolade- en pateekesweek' voor de eerste keer ook in Sint-Niklaas. Ook dit jaar kan je weer op proeftocht doorheen het hart van het Zoete Waasland.

Van donderdag 15 tot en met donderdag 29 februari 2024 kan je op vertoon van jouw Chocolate & Pateekes Pass terecht bij 9 zoete ambachtslieden om te proeven van hun zoete kunsten. Wie ze zijn en wat ze doen, lees je hieronder.

Sweet, sweeter, sweetst

Ambassadeur van Koekenstad en de pateekesweek in Sint-Niklaas is bakker Toon De Klerck, die anderhalf jaar geleden uit Antwerpen terugkeerde naar zijn thuisstad Sint-Niklaas. Vanzelfsprekend is zijn bakkerij ook een stop op de route: hier kan proeven van zijn befaamde reuzebokkepoot.

Bij chocolaterie Balerdon kan je een genieten van een koffie met proevertjes en bij Bonne Tarte kan je terecht voor een heerlijk Zwarte Woud pateeke. Liever iets fris? Ga dan zeker langs cremerie Foubert voor een koele frisco. Nog geen brood voor morgenvroeg? Dan krijg je in ruil voor 2 coupons bij De Bakkerij een tarwe-, zuurdesem- of lijnzaadbrood.

Ook aan chocolade geen gebruik uiteraard: bij The House of Chocolate ligt een gevulde chocoladetablet klaar. Zowel bij Chocolade-atelier Vyverman als bij Chocolatier Wauters kan je pralines proeven. 

En alle zoetigheid smaakt des te beter met een kopje koffie erbij, deze keer mag het de huisgebrande koffie van Van Poeck zijn.

Last but not least biedt patisserie Stefan een typisch Sint-Niklase Reynaertbonbon aan

De Chocolate & Pateekes Pass is voor €15 te koop bij de deelnemende handelaars en bij het Infopunt Toerisme in het stadhuis van Sint-Niklaas.

Chocolade Oost-vlaanderen Sint-niklaas Culinaire wandelingen Pateekes

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties

Lees meer