TikTok trend: zo maak je de golden latte

Ben je een fervente koffiedrinker? Dan kijk je wellicht uit naar de trend van het moment: golden latte. Hoewel de naam veel prijsgeeft over het uiterlijk, blijft de smaak nog een mysterie. Om dit te ontdekken, bereid je het drankje eigenhandig of waag je het erop in een hippe bar.

Voor echte liefhebbers is een dag zonder koffie simpelweg onvoorstelbaar. Denk aan de klassieke cappuccino of latte macchiato. Toch winnen tegenwoordig alternatieven terrein. Zo geniet je steeds vaker van een matcha latte on the go. En binnenkort krijg je zelfs de kans om de golden latte helemaal zelf te bereiden. Alvorens je aan die taak begint, is het goed om te weten of dit drankje iets voor jou is.

Overheersend kruidig

Niet alleen de opvallende gele kleur trekt de aandacht, maar ook de smaak is een ware ontdekking. De golden latte is namelijk een warm drankje samengesteld met kurkuma, melk (bij voorkeur amandel, kokos of haver) en extra smaakmakers zoals gember, kaneel en zwarte peper. Wil je de pittigheid verminderen? Dan komt een theelepel verse honing als geroepen.

DIY golden latte

Ingrediënten

250 ml amandelmelk

1 tl kurkuma

1 tl kaneel

Een snufje zwarte peper

Verse gember

1 tl honing

Bereidingswijze

Doe alle kruiden in een steelpan en giet de melk erbij. Zet het vuur aan en wacht geduldig tot het mengsel pruttelt. Zeef vervolgens de golden latte in een kopje of glas. De verse gember blijft in de zeef achter. Voeg eventueel een theelepel honing toe.

Op TikTok vind je verschillende bereidingsvideo’s. Succes!

@stephanyvicx Golden milk latte. Thr perfect night time latte that has so many amazing benefits . #goldenmilk #latte #healthyrecipes #sleepdrink ♬ original sound - Stephany Victoria
Koffie Warme dranken Kurkuma Kruidig Golden latte

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties