TikTokkers zijn in de wolken door cloud bread: wat is het en hoe maak je het?

Wie TikTok zegt, zegt let's go tegen virale recepten. Op het platform zijn foodies momenteel helemaal in de ban van het hemelse, fluffy cloud bread, een luchtig gebakje met de textuur van wolken. Pluizig, zacht en een streling voor oog. Hoe maak je deze wolkenbroodjes en zijn ze wel echt lekker? Wij beantwoorden al je TikTokvragen hieronder.

Wie op TikTok verzeild geraakte in een moment van eindeloos scrollen, kwam vast en zeker wel filmpjes met #cloudbread tegen. De broodjes in vrolijke pastelkleuren zijn dé hype van het moment. Om deze donzige, zachte broodjes te maken heb je alleen eiwit, suiker en maiszetmeel nodig. Om je een idee te geven: je kan cloud bread wat vergelijken met meringues, alleen is de binnenkant van deze wolkenbroodjes veel zachter. En geef toe, cloud bread bekt ook wat lekkerder.

Op wolken lopen

Hoe gesofisticeerd cloud bread er ook mag uitzien, je hebt maar drie ingrediënten nodig om het fluffy klusje te klaren. En om je een teleurstelling te besparen bij je eerste hap ... Deze wolkjes zien er lekkerder uit dan ze smaken. Echte smaakbommetjes kan je ze nauwelijks noemen, maar hun looks maken dat meer dan goed.

Eiwitten

Eiwitten zorgen voor de luchtige en zachte textuur van je cloud bread. Zorg er wel voor dat er tijdens het scheiden van de eiwitten geen dooiers in de eiwitten terechtkomen, anders krijg je de eiwitten niet goed opgeklopt.

Suiker

Witte kristalsuiker gebruik je niet alleen voor de zoete smaakt, maar ook om de eiwitten te stabiliseren en ze te laten schuimen.

Maiszetmeel 

Je hebt een klein beetje maïzena nodig in je wolkenbrood, zodat je meringue extra vloeistof kan opnemen. Maïzena helpt ook om je meringue glanzend te maken.

Kleurstof

Dit is optioneel, maar wel aan te raden als je je wolken extra kleurrijk wil maken.

Zelf aan de slag 

Cloud bread maken is alles behalve moeilijk. Lees hier hoe je te werk gaat.

Ingrediëntencloud bread

3 grote eieren, het eiwit 
30 g kristalsuiker
10g maiszetmeel
kleurstof, optioneel 

Bereiding

Klop de eiwitten in een schone, vetvrije kom op tot ze schuimig en bleek zijn. Roer de suiker er beetje bij beetje door, tot alle suiker oplost is en het eiwit begint te schuimen.
Zeef het maiszetmeel en klop het onder de eiwitten op een hoge snelheid tot je een glanzende, dikke meringue bekomt. Kan je met een garde pieken omhoog trekken, dan zit je goed. De massa moet er glad en romig uitzien, zoals scheerschuim.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak een wolk van de opgeklopte eiwitten. Gebruik daarvoor een rubberen spatel. Bak de wolk af in een voorverwarmde oven op 150 °C gedurende 25 min. Houd je fluffy wolk in de gaten en haal hem uit de oven wanneer hij langs de buitenkant goudbruin kleurt.

@abimhn cloud bread!!! dope recipe from @linqanaaa #cloudbread #MyBFF #foryou #fyp #bakingrecipe #homemade #homechef #clouds #avatar #cake #meringue ♬ Steven Universe - L.Dre

LEES OOK: Deze tiktokker moet je volgen als je gek bent op boter

Viraal Eiwitten Tiktok Meringue Tiktok trend Cloud bread Wolkenbrood Viraal recept

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties