Uitbaatster café stak inhoud spaarkas zelf op zak

De 53-jarige uitbaatster heeft zich dinsdag voor de Brusselse correctionele rechtbank moeten verantwoorden omdat ze de spaarkas van haar café voor zichzelf had gehouden. In die spaarkas hadden 14 klanten in totaal 27.000 euro gespaard, maar de vrouw gebruikte dat geld om haar eigen schulden af te betalen. Het parket eiste een gevangenisstraf van tien maanden met probatie-uitstel, de verdediging hoopte op een probatie-opschorting.

De vrouw had het café overgenomen van haar moeder maar zag al snel de schulden zich opstapelen. In het café bestond ook nog de traditie van de spaarkas, waarin klanten elke week een bedrag konden storten. Dat bedrag werd hen vervolgens op het einde van het jaar teruggegeven. Eind 2019 liep het echter mis.

Toen de datum voor de uitkering van de gelden aangebroken was, bleek het café plots gesloten en al snel kwam aan het licht dat de uitbaatster het geld zelf uit de kas had genomen en het gebruikt had om haar eigen schulden te betalen.

Leefloon

“Ze heeft volledig meegewerkt aan het onderzoek en aan elke klant een persoonlijke schuldbekentenis gestuurd,” pleitte de advocaat van de vrouw. “Ze probeert te sparen om nu die schuld af te lossen maar met een leefloon is dat niet makkelijk. Voorlopig heeft ze al 325 euro kunnen sparen, maar ze hoopt terug werk te vinden en mee te kunnen sparen.”

De verdediging pleitte dan ook voor een opschorting onder strenge probatievoorwaarden of een werkstraf. Het vonnis valt op 22 juni.

© Bron: BELGA

LEES OOK

Uitbater moet zaak sluiten omdat klanten binnen schuilen

Brussel Horeca Ternat Cafe Uitbater Rechtbank Schulden

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties