Vandaag op je menu: steenbolk met risotto van kastanjezwam en butternut

Weet je nog niet wat te koken vandaag? Volg dan gewoon de oude gewoonte ‘vrijdag visdag’. Tijdens de maand december zijn heel wat lekkere soorten in seizoen, alsook steenbolk. Vandaar onze tip: zet het weekend goed in met dit recept voor steenbolk met kortgebakken risotto van kastanjezwam en butternut.

NorthSeaChefs dragen vakmanschap, verantwoordelijkheidsgevoel, passie en liefde voor koken hoog in het vaandel. Dat zij de voorkeur geven aan vis die op verantwoorde wijze gevangen wordt, is niet meer dan logisch. Voor dit recept ging Jan Audenaert, Viskok van het Jaar 2020, aan de slag met steenbolk. Hij combineerde de smakelijke vis met een kortgebakken risotto van kastanjezwam en butternut.

steenbolkIngrediënten

160 g steenbolkfilet 1 flespompoen 90 g risottorijst 1/2 teentje knoflook 25 g Parmezaanse kaas 5 g boter 10 g gezouten citroen 200 g kastanjezwammen 6 dl gevogeltebouillon 1 sjalot 1/2 dl sushiazijn ½ knolselder 12 teentjes gefermenteerde knoflook 1/2 dl jus van eekhoorntjesbrood groene kruiden Klik hier voor de volledige bereiding

LEES OOK: Vandaag op je menu: foreltartaar met bruine boter en pistachenoten

Recepten Vis Risotto Recept Steenbolk Northseachef

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties