Vandaag op je menu: veggie bibimbap

Vandaag start in Nederland de nationale Week zonder Vlees! De stichting achter de campagne wil een flexitarisch eetpatroon promoten en wil je dit jaar overtuigen om ook een weekje zuivelproducten links te laten liggen. Wij proberen natuurlijk om zo goed mogelijk mee te doen en tippen deze week een heleboel recepten om de uitdaging aan te gaan. Vandaag op het menu? Veggie bibimbap!

Een weekje geen vlees eten dus, daar bespaar je maar liefst 193 liter water mee en daarom helpen wij jou graag een handje om ook mee te doen! Vandaag raden we je aan dit Koreaanse veggie gerechtje klaar te maken. Heb je ooit al gehoord van bibimbap? Bibim is Koreaans voor gemixt en bap is Koreaans voor rijst, en dat is exact wat het is: een mix van rijst met heerlijke groenten en een zoet-zoute en pittige saus. Lekker, veelzijdig, vegetarisch en klaar in nog geen halfuur. Leve de Week zonder Vlees, leve veggie!

Ingrediënten voor 2 personenbibimbap

2 eieren
1 mini-komkommer
1 zakje babyspinazie
1 wortel
1 stukje verse gember
2 teentjes knoflook
200 g sushirijst
1 tl koreaanse chilipasta
2 tl sojasaus
2 tl rijstazijn
3 tl sesamolie
halve tl suiker
1 el plantaardige olie

Klik hier voor de volledige bereiding

LEES OOK: 

Veggie vrijdag: 7x vegetarische gerechten met aubergine

Prei saai? Helemaal niet: 5x verrassende recepten

Vegetarisch Recept Koreaans Uitdaging Vandaag op je menu Bibimbap Week zodner vlees Stichting week zonder vlees Nationaal

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties