Video Brugse horecaman gaat viraal: 'We zitten verdorie met onze kin onder water'

Zoals vele ondernemers, is ook Brugse horecaman Hans Blanckaert hard getroffen door de coronacrisis. In zijn video – dat al 80.000 keer is bekeken – uit Hans Blanckaert zijn ongenoegen over de verplichte horecasluiting én de beslissingen van de overheid. “Ik ben zo'n 40.000 à 50.000 euro kwijt", vertelt hij.

Hans Blanckaert is uitbater bij Kingsclub in de Slachthuisstraat in Brugge. Normaal gezien genieten honderden mensen van de gezelligheid van zijn zaak. Door de verplichte sluiting is het lang niet zo gezellig meer.  “Het is vijf voor twaalf voor de zaak”, vertelt hij in de virale video op Facebook. “Eerst was er de herstelling van de straat die drie maanden zou duren, maar uiteindelijk anderhalf jaar heeft aangesleept. De omzet daalde in die periode van 100 naar 35 procent. Er waren twaalf personeelsleden en de zaak moest afslanken tot zes. En toen kwam corona." De eerste lockdown heeft hem ook heel wat geld gekost. “Zo'n 40.000 à 50.000 euro”

Investeringen

 “Als je hoort waar dat geld allemaal naartoe gaat. Zelfs de stad Brugge investeert één miljoen euro in kerstverlichting, terwijl hun horecazaken ‘droge stuutjes’ mogen eten. Moesten ze dat geld eens verdeeld hebben, dan zouden er nogal wat kaarsjes aan de deuren van de horecazaken gestaan hebben. Dat zou ook mooi zijn geweest.”

“En als we straks alleen terrassen mogen openen”, vertelt Hans verder. “Daar doen we niet aan mee. Om zes personeelsleden aan het werk te houden, betaalt de eigenaar maandelijks 20.000 euro aan sociale bijdragen. Sorry dat ik me er zo dik in maak, maar er moet iemand zijn mond opendoen." Het virale filmpje werd ondertussen al meer dan 80.000 keer bekeken. Hij sluit de video af met een oproep. "Deel dit filmpje maar zoveel mogelijk op sociale media, dat ze eens wakker worden in de Wetstraat. We zitten verdorie met onze kin onder water.”

 

Bekijk de volledige video hier

Horeca Corona Crisis Overheid Horecacrisis Hans blanckaert Kingsclub

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties