Wat zijn pica-pica? In Hoogstraten kom je erachter

Een romantische date, een afterwork met collega’s of gewoon een avondje onder vrienden gepland? Niets is zo gezellig als foodsharing. De Catalanen weten dat klaarblijkelijk ook. Een aantal hapklare gerechtjes en van alles een beetje proeven, dat is het concept van pica-pica. En ook bij restaurant HautRu in Hoogstraten staan deze gezellig lekkere pica-pica op de kaart. Allen daarheen dus voor een avondje culinaire verwennerij. 

Pica-pica

Bij HautRu halen ze hun inspiratie bij de Catalanen. Die eten geen tapas, maar kiezen resoluut voor pica-pica. Dat zijn enkele kleine, hapklare gerechtjes. Ze worden in het begin van de avond op tafel gezet zodat gasten zelf kunnen kiezen wat ze nemen. Ondanks dat het eigenlijk aperitiefgerechtjes zijn, eten de Catalanen er makkelijk de hele avond lang van. Oorspronkelijk was het een traditie om pica-pica te serveren tijdens een avond met familie. Zo hadden ze de kans om tijdens de maaltijd bij te praten, zonder dat er iemand de hele avond in de keuken moest staan. Gezellig, toch?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HautRu (@restaurant_hautru)

Wine & dine bij HautRu

Steeds meer restaurants wijken af van driegangenmenu’s en gaan voor het sharingconcept. Ook bij restaurant HautRu in het hartje van Hoogstraten kan je gaan voor zo'n concept in de vorm van pica-pica. Van klassiekers als focaccia en rundcarpaccio tot nobashigarnaal, king crab en tonijntataki. Bij ons loopt het water alvast spontaan in de mond. Je kiest zelf hoeveel gerechtjes je bestelt en of je ze samen of apart laat komen.

Geen fan van het sharingconcept en liever je eigen bord voor je neus? Niet getreurd, de chef van HautRu bereidt met plezier seizoensgebonden gerechten van zijn klassieke menukaart. Er is een ruime keuze aan salades, lunchgerechten, voor- en hoofdgerechten en desserts. Ook is er een speciale kaart voor vegetariërs. Wie toch graag geniet van een volledige menu kan kiezen voor het marktmenu. Hierbij kan je zelf je eigen menu samenstellen met enkele suggesties per gang. Waar ga jij voor? Kies je voor het klassieke menu of ga je resoluut voor een tafeltje vol pica-pica?

Restaurant HautRu
Gelmelstraat 14
2320 Hoogstraten

LEES OOK: Jonge twintigers openden Restaurant Sterk in volle lockdown: ‘We hebben ons hoofd nooit laten hangen’

Tapas Keuken Spaans Aperitief Culinaire Hoogstraten Hautru Pica-pica Delen

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties