Anthony Bourdain onthult best bewaarde restaurantgeheimen (video)

Moeten we zijn leven in één zin vatten, dan zouden we kiezen voor: "Geen blad voor de mond." Maar dat zou natuurlijk te weinig eer zijn voor dé iconische chef Anthony Bourdain. Wanneer Anthony spreekt, dan luisteren wij. In deze video onthult de overleden tv-chef de best bewaarde restaurantgeheimen.

1. De meeste restaurants recyclen hun brood

Ben je tegen voedselverspilling? Dan zal je dit graag horen. "De eerste regel van klassiek koken is niets verspillen", zegt Bourdain. "Als de kelner een mand met onaangeraakt brood ziet, dan brengt hij dit terug naar de keuken om vervolgens weer te serveren." Bekijk het positief, je hoeft je niet schuldig te voelen over het achterlaten van een paar sneetjes. Score!

2. Hollandaisesaus is een riskante bestelling

Hollandaisesaus is een essentieel onderdeel van de Franse keuken. De saus wordt vooral warm geserveerd bij visgerechten of eggs benedict.  De basisingrediënten zijn boter, azijn en eidooiers. "Elk restaurant dat hollandaisesaus maakt zou het in principe na een uur moeten weggooien, en een nieuwe maken. Het is een broeihaard van bacteriën, en je kunt er erg ziek van worden." Hou dit in je achterhoofd wanneer je nog eens eggs benedict bestelt.

3. Zeevruchten eet je best van dinsdag tot vrijdag

Bourdain zegt dat de meeste groothandelsmarkten voor vis, schaal- en schelpdieren in het weekend gesloten zijn en sommige chef-koks hun overgebleven ingrediënten durven te gebruiken op maandag. "Dinsdag tot vrijdag heb je meer kans om verse zeevruchten te krijgen. Dat is ook wanneer ik mijn vis eet", aldus Bourdain. Hoewel we alle vertrouwen hebben in onze geweldige chefs, vraag je best even na wanneer de zeevruchten geleverd worden. Beter voorkomen dan genezen!

4. Bij brunch draait alles rond restjes 

Hoewel Bourdain toegeeft dat hij een hekel heeft aan brunch, weet elke prijsbewuste chef dat het een geniale manier is om de restjes van de dag ervoor te gebruiken. "Zo kun je € 14,95 vragen voor twee simpele eieren, geniaal", aldus de chef. "Brunch heeft het voordeel dat je kleine deeltjes kunt verwerken in simpele gerechten zoals frittata, vinaigrette of salade."

5. Toiletten onthullen de kwaliteit van je maaltijd

Kun je een restaurant vertrouwen? Bourdain raadt aan om eerst even naar het toilet te gaan en rond te kijken. Is het schoon en netjes? Dat is een goed teken. Is het smerig? Begin dan maar beter niet aan je maaltijd zegt Bourdain.

Bekijk de volledige video hier

https://www.youtube.com/watch?v=6Hxm88aUoXM&feature=emb_title

 

Video Anthony bourdain Sterrenchef Chefs Best bewaarde Geheimen Chefs geheimen Restaurantgeheimen

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties