Antwerpse hotspot The London brengt streetfood in high-end jasje

Mediatexture | Met zicht op het water van het Kattendijkdok en het Havenhuis, krijg je in restaurant The London een apart stukje Antwerpen op je bord. Letterlijk trouwens. Het nagerecht op basis van mangistan, kokosnoot en pandan is een replica van het Havenhuis, het architecturale kunstwerk en landmark van Zaha Hadid. Net als de chocolaatjes bij de koffie.

De keuken van Tommy Cavaliere proeft als een spons vol fijnzinnige kruiden. Ideeën opgedaan tijdens een reis rond de wereld met zijn partner Thalissa Kraus, vormen de basis van dit nieuwe, mondain restaurant op het Eilandje. The London gelegen in de Amsterdamstraat aan de Londenbrug en gehuld in chique materialen oogt opvallend laagdrempelig. Wellicht is dat het werk van de brede open high-end keuken die meer is dan een levendig achtergronddecor. Hier wordt intens gewerkt.

Lokale streetfood

Voor Tommy en Thalissa is The London hun eerste eigen restaurant. Daarvoor werkten ze al lange tijd in de Antwerpse restaurant business. Toen de plannen vorm kregen om zelf een zaak te runnen, maakte het duo eerst nog een culinaire reis rond de wereld. Daarvoor bezochten ze landen in Zuidoost Azië, Oceanië, Zuid en Centraal Amerika. Om zich te laten onderdompelen in de smaken van het lokale streetfood én om de meest vooraanstaande fine dining restaurants te bezoeken. Al die ervaringen gingen door een filter en vormen de basis van de gerechten die The London eigenheid geven.

Verwacht geen extreem gekleurde exotische keuken. Basisproducten zijn lokaal. De uitvoering krijgt wel een aparte, mondiale gelaagdheid. “Rode draad doorheen onze ervaringen op al die continenten was de impact van typisch Japanse smaakmakers in de diverse topkeukens,” aldus Tommy Cavaliere. Precies daarmee geeft hij aan zijn gerechten aparte eigenheid. Producten zoals koji en miso of furikake, gomasio, sake azijn, ponzu, en amazake hebben geen geheimen voor hem en worden gedoseerd gebruikt om reliëf en spanning te brengen. Een voorbeeld? Noordzee langoustine gaat in een tempurabeslag met furikake en wasabi terwijl knolselder met yuzu koji en dashi een energieke smaakboost krijgen. Of gezouten hamachi met koolrabi, wilde look en shio koji.

The LondonCulinair Paradox

Met The London hebben Tommy en Thalissa een eigen culinair platform gecreëerd om hun inzichten van de voorbije jaren en van hun wereldreis evoluerend smaak en vorm te geven. Het klinkt een beetje paradoxaal maar de opening sluit een professionele periode af. “We hebben teveel geproefd en gezien om nu meteen gastronomisch gesproken een strak afgelijnd vast draaiboek voor de komende jaren te presenteren,” aldus het koppel. “Dat maakt precies The London speciaal. We zullen om de drie maanden met nieuwe gerechten komen op basis van al onze impressies en herinneringen. Momenteel voelen we onder meer aan dat Indonesië ons drive geeft en wie weet wat het najaar ons zal brengen?” De ultieme Balinese kippensaté met frisse trassi sambal salsa en melasse is inderdaad als hapje vooraf een treffende hommage aan het typische goed gevoel op de Indonesische archipel. Karma in het hart van het Antwerpse Eilandje.

The London beschikt over terras met zicht op het water en Havenhuis, een aperitief lounge op de eerste verdieping en een geklimatiseerde wijnkelder. Je kan à la carte bestellen of voor een menu kiezen in 5 of 6 gangen.

Antwerpen Eilandje Hotspot antwerpen The london Antwerpse hotspot Eilandje hotspot Street food High-end

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties