Baked oats: een ontbijtrecept voor eindeloze ochtendglorie

Een lekker ontbijt in de ochtend is standaard iets om naar uit te kijken bij het wakker worden. Op zoek naar een nieuwe portie klein geluk in de ochtend die er anders uitziet dan de klassieke yoghurt met granola? Dan zorgt dit recept voor baked oats vanaf nu voor een stukje ochtendglorie. En het grote voordeel? Het is niet alleen lekker, je kan er ook eindeloos mee blijven variëren. Van Ambiance in de ochtend gesproken.

Kiezen tussen baked oats en overnight oats als favoriete ontbijt wordt moeilijk. Al moeten we toegeven dat we wel graag genieten van een portie warm havermoutgeluk in de ochtend nu de dagen weer kouder worden. Hoewel we heel graag ontbijten, hebben we er in het weekend veel meer tijd voor dan in een gewone werkweek. Daarom zijn we helemaal fan van overnight ontbijtjes die je 's avonds al snel klaarmaakt en 's ochtends even snel afwerkt.

Baked oats

In de categorie 'onbijtjes die je de avond voordien snel kan klaarmaken' is baked oats eentje die je graag aan je 'must try'-lijstje toevoegt. Geen nieuw recept, wel een smakelijke ontdekking die we niet niét kunnen delen met fellow foodies. Beschouw baked oats maar als een soort van ontbijtgebakje op basis van havermout. Geschikt voor wanneer je de klassieke overnight oats eventjes beu bent gegeten of gewoon voor wanneer je zin hebt in een extra feestelijk ontbijtje. Bovendien is het ontbijtrecept ideaal om extra bij op te warmen op koudere dagen. 's Ochtends voor het douchen haal je het uit de koelkast en schuif je het nog snel de oven in. Klaar met douchen? Dan wacht je ochtendglorie al op jou om verorberd te worden.

Eindeloze variaties

Net zoals met de klassieke overnight oats kan je ook met baked oats eindeloos blijven variëren. Daardoor word je nieuwe favoriete ontbijt nooit saai en ontdek je elke ochtend alleen maar meer nieuwe smaken. Van perziken, amandelschilfers, bevroren rood fruit, extra stukjes chocolade tot caramel sea salt pindakaas, dadels en bananen: alles kan. En alles smaakt goed.

Het enige wat je altijd nodig hebt voor een geslaagde versie van baked oats is een oven die je voorverwarmt op 200 °C, havermout, plantaardige melk en toppings naar keuze. Hieronder vind je alvast een voorbeeldrecept, maar aarzel niet om er helemaal je eigen ding mee te doen. Waarschuwing: het kan verslavend worden wegens té lekker.

Zo maak je het

Ingrediënten

1 banaan
50 g havermout
1 ei
240 ml plantaardige melk
75-90 gr blauwe bessen en frambozen
2 el chiazaad

Bereiding

Avondbereiding

Prak de banaan. Doe de havermout en het ei samen met een snufje zout en de banaan in een kom en meng alles goed door elkaar. Voeg de plantaardige melk toe en meng opnieuw. Roer vervolgens het fruit en de chiazaadjes erdoor. Zet in de koelkast.

Ochtendbereiding

Zet de ovenschaal in de oven en zet de baked oats gedurende 30 min op 200 °C. Smullen maar!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lotte (@lottemonique)

Zin gekregen in ontbijt, maar geen zin om zelf iets klaar te maken? Ontdek dan de leukste ontbijthotspots op het horecaplatform Eiyou.

LEES OOK: Cake als ontbijt? Voor deze ontbijtcakes komen wij graag uit ons bed

Ontbijt Recepten Simpel Dessert Havermout Overnight oats Ontbijtrecepten Baked oats Gebakjes Snelle recepten

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties