Bontà: luxueus grillen in high-end sfeer

Wereldsterren over de vloer, een hoog gehalte aan glamourfood en luxeproducten uit slagerij De Laet & Van Haver: vleesrestaurant Bontà in Hasselt maakt van high-end meat een begrip. Geen typische Black Angus of overbeladen carpaccio op het menu. Wel verfijnde en gastronomische vleesgerechten met net dat tikkeltje meer. Om nog maar te zwijgen over de dj's die er wekelijks komen draaien.

Bij vleesrestaurants maak je wellicht de associatie met een bruusk interieur en een stevige menukaart met kleppers zoals spareribs, een Black Angus biefstuk en typische burgers. Het trendy Limburgse Bontà dacht dat op een andere manier aan te pakken. "Onze visie is om van het klassieke af te stappen en het vernieuwende naar voor te brengen", aldus chef Lijo Schreurs. "We voegen meer verfijning aan onze gerechten toe, werken met exclusievere stukken vlees en pakken uit met onze dj booth." 

Onze visie is om van het klassieke af te stappen en het vernieuwende naar voor te brengen

Wie door die zinderende housebeats in de stemming komt om een stapje in de wereld te zetten, kan na een diner bij Bontà afzakken naar Club Versuz. "Je krijgt bij ons dan gratis toegang tot de vipruimte", klinkt het. "Zo proberen we een hip en trendy restaurant te blijven met een team dat jong van geest is." Niet enkel de beleving bij Bontà is bijzonder, ook de kwaliteit van het vlees is van groot belang. "We werken nauw samen met Luc De Laet, een echte ambachtsman die ons te allen tijde topvlees aanlevert", glundert de chef. Versuz-eigenaar Yves Smolders stampte samen met ambachtsman Luc De Laet dit concept uit de grond.

Premium butchery

Lijo werkte eerder al samen met verschillende vleeshuizen. "Maar de kwaliteit van De Laet & Van Haver is onwaarschijnlijk", klinkt het. "Dat komt omdat Luc zelf naar de landen van oorsprong reist om te kijken hoe bepaalde dieren gevoederd worden en in welke omstandigheden ze leven. Dat verschil proef je." Zelf is Lijo voorstander van dry aged vlees omwille van de mooie vetlaag en marbrering. Denk dan aan een Rubia Gallega of Swami. "Niet iedereen is fan van vet vlees, maar dat heeft wel het meeste smaak", legt hij uit. "Een filet pur daarentegen is een braaf stukje vlees, en daar is niets mis mee. Maar de echte vleesliefhebbers kiezen een stuk waar goed veel vet aanhangt," lacht hij.

De echte vleesliefhebbers kiezen een stuk waar goed veel vet aanhangt

De passie voor vlees ligt chef Lijo Schreurs nauw aan het hart. Hij liep stages bij verschillende sterrenzaken en volgde een opleiding in een slagerij. Die krachten bundelde hij samen tot waar Bontà vandaag voor staat. "Ik vind het ambacht van een slager super interessant om te zien. Elk stukje vlees is uniek en je kan er bijzonder veel mee doen. Dat gaat van bakken en grillen tot traag garen", vertelt hij. "Daarnaast heeft ook elke diersoort een andere smaak. Varkens, lammetjes en runderen, wanneer je kookt met vlees zijn de mogelijkheden oneindig."

 

Tegen de sterren op

Vlees van topkwaliteit, een luxueus interieur en handgemaakt servies wekken bij de buren de nodige interesse op. Omdat Bontà in de buurt van verschillende clubs ligt, komen er regelmatig wereldsterren over de vloer. Zo passeerden er al enkele vedetten zoals Netsky, het Belgische technoduo Joyhauser en Walter de Donder, beter bekend als Kabouter Plop en meneer de burgemeester uit Samson en Gert. "Bij ons krijgt iedereen dezelfde service, maar als er een dj over de vloer komt die je al een paar jaar volgt, is dat natuurlijk spannend", zegt Lijo. "Bovendien denk ik dat ik nog nooit zo zenuwachtig ben geweest als bij Kabouter Plop, hij was tenslotte mijn jeugdidool", lacht hij.

KŌBE

Goed nieuws voor de Ibiza-liefhebbers onder ons. In de zomer transformeert Bontà in hun gloednieuwe zomerconcept KŌBE: dat is een dakterras waar je in een rustige sfeer kan genieten van verschillende tapas. "Bontà zelf is verfijnder, tijdens ons zomerconcept is het allemaal wat losser", vertelt Lijo. "In een leuke Ibiza-sfeer serveren we smaakvolle sharinggerechten zoals padrón pepers, chipirones of onze signature Bontà croquettes. Uiteraard in combinatie met een heerlijke cocktail aan onze loungebar." 

Bontà
Gouverneur Verwilghensingel 70
3500 Hasselt

Barbecue Vlees Hasselt Vleesrestaurant Bonta Hotspots limburg

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties