Creatief met pastinaak: Romige Pastinaakpuree

Creatief met Pastinaak: romige Pastinaakpuree

Pastinaakpuree is een heerlijk bijgerecht dat perfect past bij verschillende hoofdgerechten. Het heeft een zijdezachte textuur en een subtiele, nootachtige smaak. In dit artikel leer je hoe je zelf romige pastinaakpuree kunt bereiden.

Ingrediënten:

- 500 gram pastinaken, geschild en in stukjes gesneden - 2 eetlepels boter - 1/2 kopje melk - Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Kook de pastinaken in een grote pan met kokend water tot ze zacht zijn, ongeveer 15-20 minuten. 2. Giet de pastinaken af en doe ze terug in de pan. Voeg de boter en melk toe. 3. Gebruik een staafmixer om de pastinaken tot een gladde puree te pureren. 4. Breng op smaak met zout en peper.

Serveringstips:

Serveer de romige pastinaakpuree als bijgerecht bij geroosterd vlees, gevogelte of vis. Garneer met verse kruiden zoals peterselie of bieslook voor extra smaak.

Variatie:

Je kunt de pastinaakpuree aanpassen naar smaak door extra ingrediënten toe te voegen, zoals knoflook, nootmuskaat of geraspte kaas.

Pastinaak: een Gezonde Keuze

Ontdek waarom pastinaak een gezonde keuze is en welke voedingsstoffen het bevat. Wil je meer culinaire inspiratie of heb je vragen over dit recept? Aarzel niet om onze culinaire chef, Lio, om advies te vragen.

Recepten Pastinaak Puree Gezond eten Romig Bijgerecht Lio Variatie

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties