Culinaire Ambiance: December 2020

Zin in feest!

Ik heb het gevoel dat het voor veel families een bijzondere kerst wordt, dit jaar. Een heet hangijzer aan tafel: de coronacrisis. Het voelt een beetje gek om een feestmagazine uit te brengen wanneer dit jaar helemaal geen feest was. Want as we speak zit ik weer thuis, gaan de winkels dicht en is de horeca aan het bloeden. Dus: waarom feest?

Omdat we meer dan ooit verlangen om terug normaal te leven. Elkaar vast te pakken, samen te vieren en te genieten van wat deze heerlijke periode ons brengt. Ik kijk ernaar uit om urenlang te tafelen en vervolgens beschonken af te dwalen naar het dichtstbijzijnde café. Om dan samen met mijn vrienden en familie luidkeels Wonderwall te zingen, in een veel te kleine ruimte. Dicht op elkaar, zonder angst en vooral met heel veel liefde.

En hoewel dit jaar niet echt een feest was, is er geen reden om ons kinderlijk enthousiasme opnieuw op te wekken. Ik noem het: genieten van de kleine dingen des levens. Juist daarom hebben we meer dan ooit zin in feest. We brengen dat vleugje nostalgie met mooie portretten van de kerstchefs en hun dierbaren, we wanen ons in de wereld van luxeproducten met het aanbod van Monarti, zijn blij met alcoholvrij dankzij Seedlip, verdiepen ons in het geheime recept voor de allerbeste garnaalkroketten van het Antwerpse Bistrot Du Nord en ontdekken de feestelijke troeven van minder bekende groenten met chef Frank Fol. Redenen genoeg om te vieren. Proost!

[wcm_nonmember][plus_notification][/wcm_nonmember]

[wcm_restrict]

Klik om te starten

[real3dflipbook id="12" lightboxcssclass="online-pdf"]

[/wcm_restrict]

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties