Deze nieuwe restaurants zijn een bezoek waard

Als de kippen erbij en als eerste aan een ongebruikt tafeltje? Deze gloednieuwe restaurants zijn nu open, of openen hun deuren binnenkort.

Fleems

Na hun succesvolle pop-up restaurant Heems, is het culinaire trio Brent Reper, Willem Vervaet en Pieter Meyers, terug met hun gloednieuwe Fleems. Zoals ze het zelf omschrijven is het restaurant ongecompliceerd mét oog voor eenvoud en product. Het is geen sharing concept, maar een volwaardig menu tot vijf gangen. Hun missie blijft hetzelfde en sluit aan bij wat ze zelf het liefste doen: mensen samenbrengen om te lachen en te genieten van lekker eten en drinken. Wij weten niet of Dendermonde al op je to-dolijst stond, maar als er één reden is om te gaan dan is het Fleems wel.

https://www.instagram.com/p/CEB8SuxAq4q/

Toshiro

Toshiro in Brussel: een spannende nieuwkomer van sterrenchef Sang-Hoon Degeimbre. Met alleen een lunch en één degustatiemenu (70 euro voor vijf gangen, 90 euro voor zeven gangen) houdt chef Toshiro zijn aanbod wel heel beperkt, maar zo kunnen zijn klanten blijven terugkomen en nieuwe gerechten herontdekken. Elk bord zit vol smaak en unieke combinaties: van inktvis tot daslook en wilde broccoli.

https://www.instagram.com/p/CDeR6TgAxZI/

Spritz

Spritz is een gezellige Italiaanse hotspot in het hartje van Antwerpen. En niet zomaar een! Chef-kok Luna Trapani serveert plantaardige Italiaanse keuken. Ja, je leest het juist, volledig plantaardig én o zo lekker! Als kind stond Luna al mee in de keuken van haar ouders, zo leerde ze de kneepjes van het vak kennen. Een paar jaar later heeft ze een eigen kookboek én een eigen restaurant. Italiaans zonder kaas? Luna bewijst dat het kan.

https://www.instagram.com/p/CD85XIpnGaU/

Signatuur 

Vorig jaar december besloten Sally Lauwers en Bart Gils van restaurant Signatuur om te verhuizen van Hoogstraten naar het centrum van Antwerpen. “We hebben dé perfecte locatie gevonden en zijn klaar om in september weer open te gaan”, vertelt Sally ons enthousiast. “We gaan ons concept van Signatuur doortrekken. Met dat verschil dat we hier met personeel zullen werken en iets verfijnder gaan koken. Dat betekent geen à la carte, maar twee heerlijke viergangenmenu’s. Wie in de ziel van de chef wil kijken kan dat door het carte blanche “signatuur”-menu te nemen. De aandacht voor het product blijft, we zetten vooral in op vis en groenten, maar ook een goed stuk vlees zal niet ontbreken. Mensen willen bewuster met hun voeding omgaan en daar willen we graag op inspelen. Daarom is er ook een volledig vegetarisch menu.” Open in september.

https://www.instagram.com/p/CEeg2dqHB8m/

LEES OOK: Dit zijn enkele van de mooiste restaurants van Vlaanderen

Fleems Spritz Toshiro Signatuur Nieuwe restaurants

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties