Dit zijn de goedkoopste sterrenrestaurants van België

Uit eten gaan is altijd een ervaring om naar uit te kijken, maar een etentje bij een sterrenrestaurant is helemaal al een heerlijk vooruitzicht. Extra mooi: dat hoeft niet eens altijd klauwen vol geld te kosten. Dit zijn de goedkoopste sterrenrestaurants van België.

Bistro Racine in Braine-le-Château, België

De wortels van Bistro Racine liggen in het Franse Beaulieu-sur-mer. Eigenaars Jimmy Collodoro en Jean-Marie Bucumi leerden elkaar namelijk kennen in de keuken van La Réserve de Beaulieu. In 2015 besloten ze om een eigen zaak te openen. Je kan hier al eten vanaf 24 euro. De bereidingen zijn niet té ingewikkeld, maar o zo lekker!

https://www.instagram.com/p/BtEIbVCD0VN/

Restaurant Philippe Meyers in Braine l'Alleud

Ondanks zijn sterke reputatie ligt restaurant Philippe Meyers haast verscholen in het bescheiden Waalse Braine l’Alleud. In een klein straatje in de schaduw van de kerk staat chef Philippe achter de kookpotten, waar hij intussen al 15 jaar verfijnde gerechten met heerlijke producten op uw bord tovert. En dat allemaal voor een eerlijke prijs. “Ik vind het belangrijk dat mijn keuken betaalbaar blijft.” Voor een middaglunch kan je hier terecht voor 26 euro. Wil je er graag een nagerecht bij? Dan kost het je 33 euro.

https://www.instagram.com/p/CCLhDGPAVl7/

Het gebaar in Antwerpen

In 1994 opende Roger Van Damme samen met zijn vrouw Cindy restaurant Het Gebaar in het ‘peperkoekenhuisje’ in de botanische tuin in Antwerpen. Als geboren zoetebek koos Roger resoluut voor een aanpak waarin desserts centraal kwamen te staan. Het Gebaar was geboren. Je kan hier terecht voor een heerlijk dessert, maar Roger serveert ook heerlijke, toegankelijke keuken. Een van zijn signatuurgerechten 'rundertartaar' eet je al voor 36 euro.

https://www.instagram.com/p/B9KMXJXAzDb/

Bistrot Du Nord in Antwerpen

Soms is het eenvoudig om in het rijk geschakeerde horecalandschap onderscheid te maken. Waarom voelt Bistrot du Nord als iets unieks aan? Daar hebben zowel het bezielde, nostalgische interieur als het DNA van de keuken mee te maken. Chef Michaël Rewers haalde zijn eerste Michelinster en maakt het verschil met een gespierde en tegelijkertijd verfijnde en waarachtige smaakkeuken. Bekende en minder bekende stukken vlees krijgen naast bereidingen met organen klassieke aandacht. Maar ook liefhebbers van vis of vegetariërs worden op hun wenken met evenveel zorg bediend. Bij Bistrot Du Nord krijg je kalfslever met ajuin voor maar 26 euro.

https://www.instagram.com/p/B_McsGzgS9b/

EED in Leuven

Precies één jaar na de opening van EED werd chef Philippe Heylen door Michelin uitgeroepen tot Jonge Chef van het Jaar en werd hij meteen ook de jongste sterrenchef ooit in België. De naam is een dubbele knipoog: enerzijds een verwijzing naar het werkwoord ‘eten’, anderzijds naar het gerechtsgebouw aan de overkant van de straat. Chef Heylen kookt met veel diepgang, met zowel aardse als frisse toetsen. Iets speelser in de menu’s, iets meer productgericht à la carte, waar Heylen werkt met iets luxueuzere producten, maar wel alles dagvers en waar mogelijk lokaal geteeld. Wie kiest voor een menu – 3 gangen voor € 49; 4 gangen voor € 63 –  kan ook een drankenarrangement kiezen.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by RESTAURANT EED (@eedleuven)

Michelin Restaurant Sterrenzaak Sterren Michelinzaak Goedkoopste sterrenzaak België goedkoopste

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties