Een (cacao)boon voor Trias: schrijf je in voor een chocoladeproeverij in West-Vlaanderen

Zin om op reis te gaan naar de verleidelijke wereld van smaak en genot? Dan is deze chocoladeproeverij in West-Vlaanderen zeker iets voor jou. Ontdek op maandag 20 november de geheimen van cacao en laat je zintuigen betoveren door rijke aroma's en verrukkelijke smaken. Schrijf jij je in?

Op 20 november organiseert Provincie West-Vlaanderen i.s.m. Trias deze heerlijke namiddag. Trias is een organisatie die zijn schouders zet onder heel wat projecten met boeren- en ondernemersorganisaties in Afrika, Latijns-Amerika, Azië en Europa, die op hun beurt lokale boeren, boerinnen en ondernemers ondersteunen. Zo krijgen ook zij meer kansen tot opleiding, leningen en advies om te ondernemen zodat ze zichzelf, hun families en gemeenschap een menswaardig leven kunnen bieden. 

Tijdens deze chocoladeproeverij word je op sleeptouw genomen in het hele proces van boon tot reep en word je ondergedompeld in de heerlijkste smaken. 

Bovendien ontdek je waarom duurzame en eerlijke handel zo belangrijk is voor boeren en boerinnen in Equador en D.R. Congo én welke rol inclusie speelt in de cacaoketen. 

Na het informatieve gedeelte en de proeverij trek je de velden rond Inagro in en leer je bij over ecologische boslandbouw. Je gaat naar huis met een receptenboekje én een heerlijk chocoladepakket om na te genieten van deze heerlijke namiddag.

PRAKTISCHE INFO

Waar en wanneer?

Maandag 20 november 2023
13u00 - 16u00

Locatie?

Inagro
Ieperseweg 87
8800 Rumbeke-Beitem
Gebouw D

Prijs en doelgroep?

10 euro
Alle leeftijden

Duurzame landbouw Chocolade West-vlaanderen Cacao Cacaobonen Proeverij Inagro

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties