Emirates geeft een exclusief kijkje achter de schermen met Food and Wine Channel (video)

Thuisblijven en tegelijkertijd de wereld rond gaan? Luchtvaartmaatschappij Emirates helpt reizigers ontsnappen aan hun dagelijkse routine aan de hand van een culinaire wereldreis.

Tekst: Danny Verheyden

Chef-koks van Emirates werkten een internationaal driegangenmenu uit gebaseerd op een aantal bestemmingen uit het wereldwijde netwerk van de luchtvaartmaatschappij.

Voorgerecht: Traditionele linzensoep in de Verenigde Arabische Emiraten

De wereldreis start in Emirates’ thuishaven, Dubai. In het Midden-Oosten staan linzen en andere peulvruchten bekend als populaire bronnen van voedingsstoffen. Daarom presenteert Emirates chef Said El Alam als voorgerecht een traditionele Arabische linzensoep. Dankzij de vele verschillende kruiden en kenmerkende smaken krijg je meteen het gevoel dat je door één van de beroemde exotische kruidenbazaars in de Golf rondstruint.

Hoofdgerecht: De kruidige smaken van India

Voor het hoofdgerecht staat het kleurrijke India centraal met een smaakvolle lam Biryani. Emirates’ chef Ravi Nage presenteert het traditionele Indiase gerecht van lamsvlees en kruidige rijst met een frisse yoghurt Raita. Dit gerecht is een klassieker in de keuken van Emirates en wordt in verschillende varianten geserveerd in zowel Economy, Business als First Class.

Dessert: Zoete verleiding uit Europa

Het menu wordt dichtbij huis afgesloten, namelijk met traditionele Duits/Zwitserse zoete crêpes met appelcompote. Emirates’ chef Udo Leick introduceert dit recept voor zoete crêpes met een romige vulling. Bekend onder verschillende namen in Duitsland en Zwitserland, is deze zoete pannenkoek erg populair bij alle leeftijdsgroepen en wordt het zowel als hoofdgerecht als dessert geserveerd.

Emirates serveert jaarlijks meer dan 110 miljoen maaltijden met 12.450 verschillende recepten aan boord van het vliegende Emirates restaurant.

De video’s van bovenvermelde gerechten

https://www.youtube.com/watch?v=hcpiWK57rs4&t=9s

Youtube Voeding Vliegtuig

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties