Events in Antwerpen uitgelicht: opendeurdag bij Elixir d'Anvers

Overal in Antwerpen valt er wel wat te beleven. In deze rubriek richten we ons volledig op de culinaire events. En dat kan gaan van kleinschalige foodmarkets tot uitbundige festivals. Deze week in de kijker: de opendeurdag bij Elixir d'Anvers op zondag 1 oktober.

De goudkleurige likeur blaast dit jaar 160 kaarsjes uit en dat kunnen we als Antwerpenaar niet zomaar aan ons voorbij laten gaan. Reeds vanaf 1863 vult de likeur rijkelijk de glazen en om dat te vieren zet de distilleerderij haar deuren wagenwijd open. Zet een cirkel rond 1 oktober en trommel je borrelmaatjes op om op culinair avontuur te gaan.

Opendeurdag

Op zondag 1 oktober zal de Elixir d'Anvers stokerij, gelegen in de Haantjeslei 132, gratis toegankelijk zijn voor alle nieuwsgierigen. Van 10-17u kan de stokerij van top tot teen bezocht worden. Het wordt niet zo maar een geschiedenisles, er zal ook geproefd worden! Verwacht je aan verschillende cocktails waar de likeur centraal staat. 

We zijn hier toch om te eten denken jullie waarschijnlijk? Het zou niet Culinaire Ambiance zijn zonder een stevige portie smulplezier. Alsof de likeur nog niet voldoende was, zullen er in de stokerij ook verschillende foodtrucks aanwezig zijn die hun menu zullen inspireren op het smakenpallet van Elixir d'Anvers. Nu tevreden? Stip dan maar al vast zondag 1 oktober aan op je kalender!

Antwerpen Elixir d'anvers Events Opendeurdag Events antwerpen

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties