Gek als een kip: Sint-Truidense eetbar met een kunstig verhaal

Het Cosmocafé in Sint-Truiden is een bar met een bijzondere geschiedenis. Eentje waarover de Zaakvoerders Quirine Quak en Jerome Fontaine graag vertellen. Zij toverden een voormalig café om tot gezellige eetbar met de nodige dosis muziek en apérofood. 

Achter het Cosmocafé in Sint-Truiden schuilt een leuk verhaal. De naam Cosmo was niet alleen de naam van een stier uit Guatemala, maar ook die van het Cosmopolitan Chicken Project. Dat is een internationaal project waarbij kunstenaar Koen Van Mechelen Belgische kippenrassen kruist met internationale kippen. Zo creëerde hij al enkele zeer speciale kippen. Wanneer die kippen overleden zette Koen ze op en maakte hij er kunstwerken van. "Het leuke is dat die kippen vroeger op deze locatie zijn opgegroeid", vertelt zaakvoerder Quirine Quak. "Vandaar de naam Cosmocafé."

Bij elkaar brengen 

cosmo sint-truidenDe Truiense eetbar staat voor het samenbrengen van verschillende culturen en het leren kennen van mensen. "Dat gebeurt meestal aan onze statafel. Daar zitten glazen eieren in die symbool staan voor de mens. Als het ene ei begint te rollen, stoot het een ander ei aan dat op zijn beurt ook gaat rollen. Dat symboliseert de conversaties die mensen met elkaar hebben", klinkt het. "Die statafel bestaat ook in een mobiele versie. Kunstenaar Koen Van Mechelen organiseert daarmee internationale Cosmocafés. Hij nodigt er diplomaten van over de hele wereld uit om het te hebben over serieuze onderwerpen die de wereld kunnen verbeteren. Dat verhaal willen wij ook naar buiten brengen."

Naast gezellig met elkaar babbelen kan je bij Cosmocafé ook terecht voor heerlijke hapjes en volwaardige gerechten. In het weekend zorgt een dj voor de nodige sfeer. "Elke vrijdag organiseren we ons beroemde apéromoment. Dan serveren we hapjes van het huis en kunnenmensen genieten van een drankje", zegt Quirine. "Op zondag pakken we uit met The Greatest Sundays. Dan focussen we ons op muziek, eten en drinken. Dat doen we volgens een bepaald thema. Bijvoorbeeld het thema Lage Landen met bitterballen uit Nederland en pintjes uit België. Een leuke avond hebben en genieten zijn voor ons het belangrijkst."

Cosmocafé
Grote Markt 66
3800 Sint-Truiden

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Eiyou (@eiyou_hotspots)

LEES OOK: Thuiskomen in een Limburgse bistro 

Cocktails Kunst Sint-truiden Kippen Bar Apéro Bites Cosmocafé

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties