Globetrotten met courgette: courgettes in de Mediterrane keuken

Courgette, een geliefd ingrediënt in keukens wereldwijd, heeft een speciale plaats in het hart van de Mediterrane culinaire traditie. De zonnige klimaten van deze regio bieden de ideale omstandigheden voor de teelt van sappige en smaakvolle courgettes. Duik met ons mee in de rijke culinaire tradities van het Middellandse Zeegebied en ontdek hoe courgette daar wordt gebruikt en gevierd.
 

Italië: Courgette in alle vormen en maten

In Italië wordt courgette op talloze manieren gebruikt, van 'zucchine alla scapece' (licht gefrituurd en gemarineerd met azijn en mint) tot de delicate courgettebloemen gevuld met ricotta en gefrituurd.
 

Griekenland: De rol van courgette in mezze

In de Griekse keuken speelt courgette een hoofdrol in diverse mezze-gerechten. Een populair voorbeeld is 'kolokithokeftedes', courgetteballetjes met kruiden en feta, die perfect zijn als hapje of bijgerecht.
 

Spanje: Courgette op de grill

Spanjaarden houden ervan om courgette te grillen, vaak met een scheutje olijfolie en wat zeezout. Gegrilde courgette wordt vaak geserveerd als tapa of als onderdeel van een grotere maaltijd.
 

Frankrijk: Ratatouille en meer

In Frankrijk wordt courgette vaak gebruikt in de beroemde Provençaalse ratatouille, een gestoofd groentegerecht waarin ook aubergine, paprika en tomaat een rol spelen.
 

Turkije: Courgette in hartige taarten

In Turkije is 'mücver', een hartige courgettepannenkoek, een geliefd gerecht. Het is een heerlijke combinatie van geraspte courgette, ei, bloem en diverse kruiden.

Voor meer informatie over courgette in verschillende keukens kun je altijd terecht bij Lio. Hij kan je alles vertellen over dit veelzijdige ingrediënt en zijn plaats in de wereldkeuken.

Griekenland Courgette Wereldkeuken Mediterrane keuken Spanje Frankrijk Italie Turkije

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties