Gooi geen sla meer weg! Dankzij deze tip pep je verlepte sla weer op

Wie wel eens een zakje sla in de supermarkt koopt, heeft het ongetwijfeld al meegemaakt: je verwerkt een deel van de blaadjes in een frisse salade, maar nadien belandt het zakje per ongeluk helemaal achteraan in je koelkast. Het resultaat? Enkele dagen later vind je een zakje vol verlepte blaadjes terug. Die zou je op het eerste zicht misschien rechtstreeks in de vuilnisbak willen kieperen, maar dat hoeft absoluut niet. Er bestaat namelijk een ontzettend makkelijke manier waarop je verlepte sla in een handomdraai weer oppept

Nu de lente volop bezig is, kunnen we eindelijk weer genieten van frisse en zomerse salades. Maar zo'n krop of zakje sla is vaak nét te groot om in één keer helemaal op te eten. Het resultaat? De slablaadjes belanden opnieuw in je koelkast en zijn binnen de kortste keren helemaal verlept. Toch hoeft dat niet te betekenen dat ze rechtstreeks de vuilnisbak in moeten. In tegendeel! Met dit makkelijke trucje pep je de blaadjes weer helemaal op.

Heet water

Als je een verse krop sla wil wassen, doe je dat best altijd met ijskoud water. Dat zorgt er namelijk voor dat de blaadjes knapperig, groen en fris blijven. Je zou daarom in eerste instantie misschien denken dat dit ook dé oplossing is wanneer je sla er al wat verlept uitziet, maar niets is minder waar. In tegendeel zelfs!

sla oppeppenSlablaadjes die te lang in de koelkast zijn blijven liggen, pep je het beste op door ze in heet water te leggen. Je zal zien dat de groente dan een echte heropleving kent. Vul een kom met water dat zo'n 50 °C warm is en leg de sla er 10 tot 30 min in. Dep daarna droog met een keukenhanddoek of met behulp van een slacentrifuge. Leg de bladeren zodra ze zijn afgekoeld nog heel even in de koelkast en je zal zien dat je nadien gewoon weer kan genieten van knapperige en smaakvolle sla.

LEES OOK 

Keukenhack: dankzij dit trucje hoef je nooit meer lente-ui te kopen

Feit of fabel: mag je aardappelen met scheuten nog opeten?

Vandaag op je menu: parelcouscoussalade met vegetarische balletjes

Salade Sla Voedselverspilling Tips & tricks Kropsla Ijsbergsla Trucje Keukenhack Heet water

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties