Handig: deze food gerelateerde dingen koop je met ecocheques

Krijg je jaarlijks ecocheques als extraatje, maar heb je eigenlijk nooit echt een idee wat ermee te doen? Ambiance lijst op in welke food dingen je met je ecocheques kunt investeren. Zo krijg je lekker eten, een goed humeur én een betere planeet in de plaats van jouw zuurverdiende ecocheques. Jackpot!

Dat zonnepanelen met ecocheques betaald kunnen worden, dat weet je vast al langer dan vandaag. De typisch voor de hand liggende opties voor een groenere levensstijl kent iedereen, maar wist je dat je met je ecocheques ook heel wat food gerelateerde dingen kunt kopen? Dat laten we ons geen twee keer vertellen.

Biovoeding

Goed nieuws! Met je ecocheques kun je een deeltje van je wekelijkse boodschappen betalen. Je kunt die ecocheques dus gebruiken als een mooie aanvulling op je maaltijdcheques. Wel moet je erop letten dat je bioproducten aankoopt, anders gelden de ecocheques niet. In volledig biologische supermarkten kun je al je aankopen met je extralegaal voordeel betalen. In andere winkels moet je kijken of de producten biologisch gecertificeerd zijn. Denk bijvoorbeeld aan zaken zoals wijn, koffie, thee, groenten, fruit en ga zo maar door. Handig!

Vis, schaal- en schelpdieren

Wanneer vis, schaal- of schelpdieren het MSC-ecolabel kregen, dan behoren ze tot de dingen die je kunt kopen met ecocheques. Hierbij wordt rekening gehouden met de strenge criteria waar visserij aan moet voldoen.

LEES OOK: Seizoensvis beter en lekkerder? Dit is waarom!

Herbruikbare waterflessen en voorraadpotjes

Wil je altijd water op zak hebben, zonder dat je daarvoor beroep moet doen op wegwerpflesjes? Geen zin meer om aluminiumfolie te gebruiken om jouw eetoverschot in te pakken om als lunch mee te nemen? Met je ecocheques kun je investeren in herbruikbare waterflessen en voorraadpotjes. Nuttige besteding van je ecocheques én je helpt zo mee aan een betere planeet.

Overnachting op hotel

Oké, dit puntje is misschien niet rechtstreeks gerelateerd aan eten, maar geef toe: je bezoekt nooit een hotel zonder daar ter plekke of in de buurt ervan iets te gaan eten. Een culinaire citytrip of een weekendje weg op de planning? Zoek jezelf dan een verblijf met het ecolabel 'Green Key', een verblijf met dit label respecteert de natuur, serveert duurzame voeding en doet zijn best om spaarzaam om te gaan met nutsvoorzieningen. Nood aan inspiratie voor een locatie? Op Eiyou vind je een selectie van hotels en restaurants op basis waarvan je jouw volgende bestemming kunt kiezen. Handig!

Ecologische elektroproducten

Niet alleen wat je opeet, maar ook toestellen om dat eten in te bereiden of te bewaren zijn beschikbaar via ecocheques. Van een koelkast of diepvries om al dat eten vers te houden tot een waterfiltersysteem, airfryer, bruiswatertoestel, oven of een dampkap. Je kan het zo gek niet bedenken binnen de categorie electroproducten of je kan met ecocheques je food-slag slaan.

Laat je ecocheques dus zeker niet vervallen, maar gebruik ze voor heel wat food gerelateerde dingen! Welk puntje staat bovenaan jouw lijstje?

LEES OOK: Wedstrijd: win een FoodCycler t.w.v. € 449,90

Biologisch Food Eten Voeding Ecologisch Ecocheques Biologische voeding Electrotoestellen

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties